Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Ψηφιακή διαβούλευση για την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου

δημος μαλεβιζίου

Ψηφιακή διαβούλευση για την ανάπλαση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι ενεργοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου ως εργαλείο συμμετοχικής λήψης αποφάσεων σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για την ανάπλαση του τμήματος της οδού που ξεκινά από την οδό Μακεδονίας και φτάνει ως τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Για την ολοκλήρωση της μελέτης ο Δήμος ενεργοποίησε δίαυλο διαβούλευσης και ψηφοφορίας καλώντας τους δημότες να ψηφίσουν τα χαρακτηριστικά της ανάπλασης που θα ήθελαν να δουν στην περιοχή, επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις προτάσεις. Η επικρατέστερη πρόταση, ανάλογα με τη γνώμη κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει ως την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Ο μηχανισμός διαβούλευσης έχει ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου, στο σύνδεσμο: https://malevizi.gov.gr/pezodromia/ όπου έχουν αναρτηθεί αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά κάθε πρότασης. Μπαίνοντας στη διαβούλευση ο πολίτης ενημερώνεται για τα γενικά χαρακτηριστικά που υφίστανται σήμερα στην κεντρική κυκλοφοριακή αρτηρία του Γαζίου και τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης και έλλειψης υποδομών που παρατηρούνται. Δίνονται ενημερωτικές πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματα «Γιατί ανάπλαση και τι είδους ανάπλαση» και «Τι θα περιλαμβάνει η ανάπλαση» και παρέχονται σύντομες παρουσιάσεις των τριών προτάσεων.  Στη συνέχεια η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα μέσω Facebook. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν είναι εγγεγραμμένος χρήστης στο Facebook μπορεί να αποστείλει τις απόψεις του μέσω της ειδικής φόρμας καταγραφής απόψεων πολιτών που είναι ενεργοποιημένη στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να ψηφίσετε. Η γνώμη σας μετράει!

Ø  Βήμα 1

 Είσοδος στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης, πατώντας στο σύνδεσμο https://malevizi.gov.gr/pezodromia/

Ø  Βήμα 2

Πλοήγηση στη γενική περιγραφή αλλά και τις σύντομες παρουσιάσεις κάθε μιας από τις τρεις ολοκληρωμένες προτάσεις.

Ø  Βήμα 3

Ψηφοφορία μέσω Facebook για την πρόταση που σας ικανοποιεί, πατώντας στο σύνδεσμο: https://poll.app.do/3168258

Σε περίπτωση που δεν είστε εγγεγραμμένοι χρήστες στο Facebook μπορείτε να αποστείλετε τις απόψεις σας στη Φόρμα Καταγραφής Απόψεων Πολιτών, που λειτουργεί μέσω της διαβούλευσης εδώ: https://malevizi.gov.gr/opinion/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόρτα – πόρτα η αποκομιδή απορριμμάτων στο Γάζι - Πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά ο Δήμος Μαλεβιζίου

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση της πλατείας στο Τσαλικάκι Γαζίου

Αλλάζει όψη ο ιστορικός χώρος των πεσόντων του ολοκαυτώματος στη Δαμάστα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ευ Ζω με τον καρκίνο: Δωρεάν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης για ασθενείς και συγγενείς ασθενών

καρκίνος

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο Ευ Ζω με τον καρκίνο, στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανακούφιση των ασθενών και των οικογενειών τους, απηύθυνε κάλεσμα σε επαγγελματίες ψυχολόγους που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο και θέλουν να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς και συγγενικά πρόσωπα ασθενών. Έτσι, ψυχολόγοι με εμπειρία στα θέματα του καρκίνου αλλά και ευαισθησία προς το συνάνθρωπο, δημιούργησαν μικρές ομάδες των επτά ατόμων με τις οποίες θα πραγματοποιήσουν 10 δωρεάν συνεδρίες μέσω διαδικτύου.

Οι ομάδες αυτές αφορούν ασθενείς με καρκίνο, συγγενείς ασθενών με καρκίνο αλλά και συγγενείς ασθενών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν με αποτέλεσμα να περνούν το στάδιο του πένθους. Για όλες αυτές τις κατηγορίες, οι συνεργαζόμενοι με τον “Ευ Ζω” ψυχολόγοι έχουν δημιουργήσει ισάριθμες ομάδες οι οποίες θα ξεκινήσουν μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Μέχρι να γίνει ο καρκίνος μια χρόνια νόσος με την οποία ο άνθρωπος θα μπορεί να συμπορεύεται, διατηρώντας την ευεξία του, τη λειτουργικότητά του, την αξιοπρέπεια και την ποιότητα της ζωής του, ο σύλλογός “Ευ Ζω με τον καρκίνο” θα είναι στο πλευρό αυτών που τον χρειάζονται.

Τα τμήματα είναι τα ακόλουθα:

- Ομάδα υποστήριξης και ψυχοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο: κάθε Δευτέρα 16.00-17.30

- Ομάδα υποστήριξης φροντιστών: κάθε Δευτέρα 18.00-20.00

- Ομάδα υποστήριξης πενθούντων: κάθε Τετάρτη 18.00-20.00

Το μόνο που χρειάζεται είναι πρόσβαση στο διαδίκτυο και συνέπεια, καθώς και να είναι οι συμμετέχοντες εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου. Δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο efzokriti@otenet.gr μέχρι τις 14 Μαϊου.

Λίγα λόγια από τους Ψυχολόγους:

Τμήμα Ασθενών- Μηναδάκης Ιωάννης, Νικολακοπούλου Στεφανία

“Γιατί δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε για την ασθένειά μας; Ίσως το ταξίδι της ασθένειας, για τον καθένα να είναι πολύ προσωπικό, αλλά μπορεί να έχει σημασία να το μοιραστούμε με τους άλλους. Είτε με πυξίδα, είτε χωρίς, είτε με αρχή είτε με τέλος, σημασία έχει να το ζήσουμε με τον τρόπο μας”.

Τμήμα Φροντιστών- Στάμου Μερόπη

“Η ομάδα μας θα έχει σκοπό να στηρίξει τις ανάγκες και τη φωνή των φροντιστών. Μπορούν να συμμετέχουν άτομα που έχουν έρθει αντιμέτωπα με την ασθένεια μέσα από το δύσκολο ρόλο του φροντιστή. Μαζί θα εκφραστούμε και θα αναζητήσουμε τρόπους να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να βοηθήσουμε τον ασθενή μας. Είθε να γίνουμε μια ομάδα με βασικό της συστατικό την ενσυναίσθηση, βοηθώντας έτσι κάθε μέλος της ομάδας να αναγνωρίσει, να διαχειριστεί και να αγκαλιάσει κάθε βαθύ συναίσθημα, κάθε δύσκολη σκέψη”.

Τμήμα Υποστήριξης Πενθούντων- Μπασάνου Βαρβάρα

“Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι το πιο επώδυνο γεγονός στο ζωή ενός ανθρώπου. Δεν υπάρχει «λάθος» ή «σωστός» τρόπος να κοιτάξεις κατάματα αυτό που συνέβη. Για ό,τι χρειάζεσαι όμως, θα είναι δίπλα η ομάδα σου και εγώ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας για κατώτατο μισθό, πάγιες δαπάνες και ενοίκια Ιουνίου

Καλαντζάκης: Ασφαλής τουριστικός προορισμός ο Δήμος Ιεράπετρας

Έργα στον ΒΟΑΚ: Προσοχή οι οδηγοί