Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Χερσονήσου: Ναυαγοσωστική κάλυψη και για τον μήνα Ιούνιο

ναυαγοσώστης

Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Χερσονήσου διαθέτουν ναυαγοσωστική κάλυψη και για το μήνα Ιούνιο, με ομόφωνη απόφαση (αρ. απόφ. 220/2020) της Οικονομικής Επιτροπής.

«Παρά το γεγονός ότι με τη νέα ΚΥΑ δεν υποχρεούμαστε στην παροχή της υπηρεσίας για το μήνα Ιούνιο, προχωρήσαμε στην κάλυψη των πλέον πολυσύχναστων παραλιών μας με ναυαγοσώστες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τους δημότες και τους επισκέπτες μας, έστω και μη υπάρχοντος του προσδοκώμενου τουριστικού ρεύματος» δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος. «Άλλωστε, η προτίμηση των Κρητικών στις παραλίες του Δήμου μας είναι τόσο μεγάλη, που δε μπορούμε να αγνοήσουμε το ζήτημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.»

Οι παραλίες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που διαθέτουν ναυαγοσωστική κάλυψη είναι:

Παραλία μπροστά από τέως News στον Καρτερό

Παραλία Εσταυρωμένος (αριστερά του ξενοδοχείου Arina)

Παραλία Ανάληψης

Παραλία Φοίνικας (Σταλίδα)

Παραλία Ψαρόλακκος (Σταλίδα)

La Playa (Μάλια)

Παραλία Ποταμός (Μάλια)

Η υπηρεσία της ναυαγοσωστικής κάλυψης παρέχεται σε καθημερινή βάση, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.00΄ το πρωί έως τις 18.00΄ το απόγευμα από ναυαγοσώστες, οι οποίοι επικουρούνται από όλα τα απαραίτητα τεχνικά και μηχανικά μέσα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Γραφειοκρατική "οδύσσεια" για τον δρόμο από Αλάγνι έως Αρκαλοχώρι

Αυτοκινητόδρομος

Μπορεί το τμήμα της επαρχιακής οδού Ηρακλείου- Βιάννου, από Αλάγνι έως Αρκαλοχώρι να είναι έτοιμο κατασκευαστικά, ωστόσο τον ….τελευταίο λόγο θα τον έχει η γραφειοκρατία για να δωθεί στην κυκλοφορία.

Στην ατζέντα, του αυριανού δια περιφοράς Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, θα συζητηθεί η άρση της εκτροπής της κυκλοφορίας μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αρκαλοχωρίου Βιάννου και η έγκριση της νέας σύνδεσης, δηλαδή της παρακαμπτήριας οδού στον πρώτο κόμβο του Αρκαλοχωρίου που είναι έτοιμη, με τον εργολάβο να προχωρά αύριο στη διαγράμμισή της.

Εφόσον το θέμα λάβει το πράσινο φως του Περιφερειακού Συμβουλίου θα σταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Ακολούθως, το θέμα θα πάρει τον … δρόμο για ΦΕΚ, με τον κ Συριγωνάκη να εκτιμά ότι είναι θέμα ημερών η απόδοση του δρόμου προς χρήση, παρά τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας….

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο: Σημαντικές εξελίξεις για δύο "επικίνδυνα" κτίσματα στην καρδιά της πόλης

Ηράκλειο: Εργασίες καλλωπισμού του πρασίνου στα Ενετικά Τείχη

Γ. Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Γιατί δε μπορεί να ανοίξει πλήρως η αγορά του νησιού