Κρήτη

Ηράκλειο

Αντιπρόταση για τα Δημοτικά Τέλη καταθέτει η παράταξη Ηράκλειο 3.7.5.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 375.jpg

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η βραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με τη μείωση των τελών προς τους Δημότες.

Μετά τη σχετική κατάθεση αντιπρότασης για τη μείωση των δημοτικών τελών, από τους Ενεργούς Πολίτες και τον Ηλία Λυγερό, τη δική της πρόταση καταθέτει και η παράταξη του Γιάννη Κουράκη, Ηράκλειο 3.7.5.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο εισηγητής της πρότασης και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Αγαπάκης, τόνισε πως η παράταξη Ηράκλειο 3.7.5. έχει ετοιμάσει τη δική της αντιπρόταση, στηρίζοντας τον πλουραλισμό της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Αγαπάκη, η αντιπρόταση της παράταξης στηρίζεται σε τρία βασικά χαρακτηριστικά, καθώς εστιάζει στην ενίσχυση του ύψους ανταποδοτικότητας, εστιάζει επίσης στη δίκαιη και ισότιμη κατανομή των τελών προς τους πολίτες, καθώς και στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αγαπάκης υποστήριξε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν όλες τις προτάσεις, αλλά και να αποφασίσουν με ποια θα συνταχθούν.

Σε σχέση με τη γενικότερη επιβολή των δημοτικών τελών, ο κ. Αγαπάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της καθαριότητας της πόλης, υποστηρίζοντας πως για να είναι καθαρή η πόλη, χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, σχεδιασμός και παρακολούθηση.

Ο κ. Αγαπάκης τόνισε επίσης ότι έχει σημασία η ανταποδοτικότητα και αναλογία μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού δεν είναι δυνατόν δύο διαφορετικές περιοχές να πληρώνουν τα ίδια τέλη, έχοντας εντελώς διαφορετική ποιότητα υπηρεσιών.

Ο κ. Αγαπάκης κατέληξε υποστηρίζοντας πως η παράταξη Ηράκλειο 3.7.5. θα είναι συνοδοιπόρος σε κάθε θέμα που θα σχετίζεται με το Δήμο Ηρακλείου και θα έχει να κάνει με την εφαρμογή καλών πρακτικών.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτη Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά στην Κρήτη

Αντωνης Γρηγορακης καπεταν σατανας

Η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στην Κρήτη, μετά την φεστιβαλική πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 21:00 στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ στο Ηράκλειο.

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας των θερινών κινηματογράφων,  παρακαλούμε τους κινηματογραφόφιλους για την έγκαιρη προσέλευσή τους, διότι θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα για την προστασία της δημόσιας ζωής μέτρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη πρόσκληση εισόδου. Περιορισμένος αριθμός δωρεάν προσκλήσεων θα διατεθεί στην είσοδο του Κινηματογράφου Βηθλεέμ μια ώρα πριν από την προβολή.

Δεύτερη προβολή:

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Hρακλείου,

η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και η Cyclos Film.

Tο Ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ – παραγωγής 2021 – αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας «Σατανά», Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό «πορτρέτο» του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Η ιστορία που γεννιέται από τις μικροϊστορίες των ανθρώπων είναι εκείνη που τελικά δημιουργεί τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους. Ποιές ήταν αυτές οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Σκηνοθεσία | Βίκη Αρβελάκη

Αρχισυνταξία - Σενάριο | Κατερίνα Μπικάκη

Eπιστημονική Ομάδα | Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Έρευνα | Κατερίνα Μπικάκη - Νίκος Παρασκευάς - Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης - Γιώργος Α. Τζωράκης

Διευθυντής Φωτογραφίας | Μιχάλης Μπούχλης

Μοντάζ | Μιχάλης Μπούχλης

Μουσική | Γιώργης Μανωλάκης

Μίξη Ήχου | Teemu Takalo

Μετάφραση - Υποτιτλισμός | Αδάμ Αρβελάκης

Παραγωγή | Cyclos Film

Συμπαραγωγή | Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης

Mε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«ΘΑΛΑΤΤΑ - ΘΑΛΑΤΤΑ»: Το 4ο podcast της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» με τον Διονύση Σαββόπουλο

«Καθαρό Μαλεβίζι χωρίς εξαρτήσεις»: Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

«120 μέρες στα Σόδομα»: 4,55 εκατ. ευρώ για τον χειρόγραφο του Μαρκήσιου ντε Σαντ