Κρήτη

Ηράκλειο

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί που δεν εγγράφονται στο ΕΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Γαλάζτεια Καζαντζάκης”  αναφορικά με το αίτημα του σωματείου για ένταξη στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», ιδρύθηκε το 2013 για την ενιαία διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ηήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας έχουμε καταφέρει να έρθουμε σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφους, να συγκρουστούμε με φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας, με πρόσφατο παράδειγμα την επαναπρόσληψη συναδέλφισσας που εργαζόταν σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.
Από το Σεπτέμβριο του 2013 έχουμε καταθέσει αίτηση για να γραφτούμε στο ΕΚΗ, όπου με την δικαιολογία ότι υπάρχει αντίστοιχο σωματείο στον κλάδο δεν μας εγγράφουν. Έκτοτε έχουμε προχωρήσει σε αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με την διοίκηση του ΕΚΗ όσο και με το πρόεδρο και την διοίκηση του άλλου σωματείου. Παρά το γεγονός ότι το άλλο σωματείο προχώρησε σε καταστατική αλλαγή και είμαστε το μοναδικό κλαδικό σωματείο στον νομό, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ αδικαιολόγητα αρνείται να μας εντάξει στην δύναμη του εργατικού κέντρου.
Είναι προφανές ότι σωματεία που παλεύουν να συσπειρώσουν και να οργανώσουν τους εργαζόμενους του κλάδου, έχοντας κατακτήσεις όπως το δικό μας, ειδικά σε μία περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής απο την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χαλάνε τα σχέδια των εργοδοτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών στο κίνημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει το σωματείο μας. Να συμμετέχουμε όλοι στην απεργία στις 3/12 στις 10..00 πμ στην Πλ. Ελευθερίας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση.»

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου