Κρήτη

Ηράκλειο

Άνοιγμα για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Ηρακλείου: "Ελάτε να παίξουμε μικροί και μεγάλοι"!

odigismos-odigos.png

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 16:00 έως 18:00  θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της νέας οδηγικής χρόνιας για τους οδηγούς του Ηρακλείου.

Γονείς και παιδιά 5 εως 17ετων για δύο ώρες θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και θα παίξουν μαζί παιχνίδια που έχουν προετοιμάσει τα εκπαιδευμένα στελέχη του σώματος.

Το ραντεβού είναι στο συντριβάνι του Καράβολα Ηρακλείου.

Λίγα λόγια για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Ο Οδηγισμός είναι μια παγκόσμια, εθελοντική, αυτόνομη, ανεξάρτητη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους ενεργούς πολίτες.

Iδρύθηκε στην Ελλάδα το 1932, έχει ενεργή παρουσία σε 100 πόλεις στην Ελλάδα, είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών, που δραστηριοποιείται σε 146 χώρες στον κόσμο. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εξελίσσεται συνεχώς, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής ως μία δυναμική και πρωτοποριακή κίνηση ανάπτυξης και πολιτισμού στον τόπο μας. Σήμερα αριθμεί πάνω από 10.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα.

Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, με σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες, παρέχουμε ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους (ηλικίας από 5 έως 17 ετών) να αναπτύξουν το δικό τους σύστημα αξιών καθώς: 

-μαθαίνουν και κατανοούν τον κόσμο με βιωματικό τρόπο

-οργανώνουν και υλοποιούν δράσεις που είναι δικές τους ιδέες

-μαθαίνουν την αξία της ομαδικής δουλειάς και αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες σε ένα περιβάλλον με δημοκρατικές λειτουργίες

-επιδιώκουν να ζουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον

-δέχονται τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων και βρίσκουν αξία στις διαφορετικές κουλτούρες

-πειραματίζονται και αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους

-αναπτύσσουν φιλίες και ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε γωνιά της Γης

Ο Οδηγισμός στηρίζεται στην εθελοντική δράση των ενηλίκων μελών του (περίπου 3.000). Τα Στελέχη των Ομάδων, οι Κατασκηνωτές, οι Εκπαιδευτές και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων είναι εθελοντές με ισχυρή προσωπική δέσμευση. Οι εθελοντές μας  εκπαιδεύονται συστηματικά ώστε να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους, συμμετέχοντας σε ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης σχεδιασμένο συμφώνα με τις σύγχρονες αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.seo.gr
ttirakleiou@seo.gr
FB : Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Ηρακλείου

Οι συγκεντρώσεις των ομάδων πραγματοποιούνται στην εστία του τοπικού τμήματος Ηρακλείου στην οδό Δρακοντοπούλου και Αθ. Διάκου ως εξής: 

Αστέρια 5-7 ετών: Τετάρτη 18:00 – 19:30.
Πουλιά 7-11 ετων: Σαββάτο 11:00 – 13:00  
Οδηγοί 11-14 ετών: Σάββατο 16:00-18:00.
Μεγάλοι οδηγοί14-17 ετών: Σάββατο 16:00-18:00.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού: Από το Ηράκλειο στην Αθήνα για την πανελλαδική απεργία

 Επισιτισμού Τουρισμού

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Πανελληνία Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού στις 10 Ιουνίου 2020 στην Αθήνα, στις 12μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, θα παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με τα αιτήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Όπως είχαμε από την αρχή της υγειονομικής και κοιωνικο-οικονομικής κρίσης  ανακοινώσει οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να έρθουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, σας γνωρίζουμε πως η αναχώρηση θα γίνει στις 9 Ιουνίου το βράδυ με την ΑΝΕΚ και η επιστροφή στις 10 Ιουνίου το βράδυ από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 32€ μετ' επιστροφής. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου μας στο 6937199513".