Κρήτη

Ηράκλειο

40 μέρες από το φονικό στις Μοίρες - Το μνημόσυνο του Κώστα Χατζάκη

κώστας χατζάκης

Σαράντα ημέρες πέρασαν από το φονικό που συγκλόνισε τις Μοίρες, με θύμα τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη.

Ο άτυχος ηλικιωμένος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 50χρονου που με ένα πιστόλι στα χέρια... έψαχνε την πρώην σύζυγό του, στο σπίτι που της νοίκιαζε το θύμα.

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί θα δώσουν το παρών αύριο Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής όπου θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.

μνημόσυνο κώστας χατζάκης
μνημόσυνο κώστας χατζάκης

Κρήτη

Κρήτη: Πιστοί... τρύπωσαν σε Εκκλησία - Επί τόπου η ΕΛ.ΑΣ

Εκκλησία Χανιά

Την ανυπακοή προς τη δημόσια απειλή της πανδημίας, κλήθηκαν να πατάξουν και οι αστυνομικές δυνάμεις των Χανίων το πρωί της Κυριακής.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των Ιερών Ναών προς το κοινό για την αποφυγή μαζικής εξάπλωσης του κορωνοϊού, φαίνεται πως μερικοί Χανιώτες αψήφησαν τον κίνδυνο και μετέβησαν στις εκκλησίες.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφίατου zarpanews.gr από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά, αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν την τήρηση της απαγόρευσης εκκλησιασμού για το κοινό όπου διαπίστωσαν ότι παρά τη λειτουργία που τελούνταν κεκλεισμένων των θυρών, κάποιοι “τρύπωσαν”.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και εκτός του ναού πολίτες που ετοιμάζονταν να μπουν εντός του και τους απομάκρυναν, ενώ έλεγχαν παράλληλα και αν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία για κατ΄εξαίρεση μετακίνηση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πόσα πρόστιμα βεβαιώθηκαν, ενώ για την τήρηση των μέτρων, οι αστυνομικές υπηρεσίες θα είναι σε αυξημένη κινητικότητα, ενόψει και της επερχόμενης περιόδου εορτασμού του Πάσχα.