Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνελήφθη ο δράστης - Την τιμωρία του ζητά ο γιος του θύματος

Ο γιος του θύματος, Γιώργος Χατζάκης

Χειροπέδες φόρεσαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί στον 50χρονο δράστη του απίστευτου φονικού στις Μοίρες με θύμα έναν 79χρονο, ενώ η 65χρονη σύζυγός του νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Οι λεπτομέρειες συγκλονίζουν, καθώς όπως όλα δείχνουν ο ηλικιωμένος έχασε χθες το βράδυ για ασήμαντη αφορμή τη ζωή του.

"Ο πατέρας μου δεν τον ήξερε ούτε τον είχε ξαναδεί ποτέ του. Τον ρώτησε ο δράστης αν είναι αυτός που νοικιάζει και πόσο νοικιάζει το σπίτι στη γυναίκα. Ο πατέρας μου δεν του απάντησε για το ενοίκιο καθώς δεν τον αφορούσε. Τότε ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τόσο εκείνον όσο και τη μητέρα μου. Πρέπει να τιμωρηθεί", δηλώνει ο γιος του θύματος Γιώργος Χατζάκης (αρχική φωτο).

Ο 50χρονος δράστης πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου στις 9 το βράδυ, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, όπως λένε οι πληροφορίες. Το θύμα βγήκε στο μπαλκόνι για να δει ποιος κάνει φασαρία. Ο δράστης ζητούσε να μάθει γιατί ο ηλικιωμένος νοίκιασε το σπίτι στην εν διαστάσει σύζυγό του και μετά από λίγο τον πυροβόλησε εν ψυχρώ ενώ έστρεψε το πιστόλι και στην 65χρονη.

Στο χωριό επικράτησε πανικός από τους πυροβολισμούς. Κανείς δε μπορούσε να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για το τίποτα.

Θρήνος στις Μοίρες για τον άδικο χαμό του 79χρονου
Θρήνος στις Μοίρες για τον άδικο χαμό του 79χρονου

Σήμερα το κλίμα στις Μοίρες είναι πένθιμο. Η κηδεία του 79χρονου θα γίνει στις 4 το απόγευμα...

Κρήτη

Χανιά

Λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση του Ελαφονησίου

ελαφονησι

Στη λήψη μέτρων για την προστασία και διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου προχωρούν οι συμμετέχοντες στον Φορέα Διαχείρισης της περιοχής. Τα μέτρα εξειδικεύθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης και όπως ανακοινώθηκε συμφωνήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης της μπάρας στην είσοδο της περιοχής πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

Να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρητικότητας κάτω των 200 θέσεων για τους οποίους δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση. Η Διεύθυνση Δασών, στο πλαίσιο του νόμου, δεσμεύεται να διευκολύνει την επιτάχυνση των διαδικασιών αρμοδιότητάς της (πράξεις αποχαρακτηρισμού) εφόσον απαιτηθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα υπόλοιπα θέματα όπως, πρόταση απαλλοτρίωσης, διαχείριση καντινών και ομπρελοκαθισμάτων, αναβάθμιση του οικοσυστήματος και αποβολή παράνομων εγκαταστάσεων.