Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Ξεναγήσεις από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αρχαιλογικό Μουσείο Ηρακλείου

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ", η οποία εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση, εμπλουτισμένες με την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων της μόνιμης έκθεσης που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη σημασία της προέλευσης και της αρχαιολογικής συνάφειας των αρχαίων έργων με τα συνευρήματα και γενικότερα με το ανασκαφικό περιβάλλον τους.

Επιχειρείται παράλληλα η προβολή των συγκεκριμένων παραμέτρων ως καθοριστικών για την  ξεχωριστή ταυτότητα ενός αρχαιολογικού ευρήματος, το οποίο μετασχηματίζεται από απλό έργο τέχνης σε φορέα ιστορικής πληροφορίας. 

Πρόγραμμα ξεναγήσεων:

Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 
Τετάρτη 11 Απριλίου
Παρασκευή 20 Απριλίου
Παρασκευή 27 Απριλίου

Ώρα έναρξης ξεναγήσεων 12:30 μμ

Είσοδος ελεύθερη.

Σημείο συνάντησης ο χώρος του φουαγιέ στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου του Α.Μ.Η.

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"