Κρήτη

Ηράκλειο

Πολιτισμός

Συνέδριο για τα πολεμικά αεροδρόμια στη Μάχη της Κρήτης (φωτο)

maxi3.jpg

Συνέδριο για τη "Μάχη της Κρήτης" και τα πολεμικά αεροδρόμια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το  ΚΕ.ΚΡΗ.ΛΟ σε  Καστέλι Πεδιάδος, Θραψανό και Αρκαλοχώρι. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, του Δήμου Πεδιάδος, της Περιφέρειας Κρήτης, του Μουσείου Στρατιωτικής Λογοτεχνίας Χρωμοναστηρίου και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έδωσε την δυνατότητα σε επιφανείς ομιλήτες να ξετυλίξουν την ιστορία της Μάχης Κρήτης και να μεταφέρουν τις συνθήκες που επικρατούσαν στα πολεμικά αεροδρόμια κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

συνέδριο μάχη κρήτης 6

συνέδριο μάχη κρήτης 6, by mpeka

συνέδριο μάχη κρήτης 3

συνέδριο μάχη κρήτης 3, by mpeka

συνέδριο μάχη κρήτης 2

συνέδριο μάχη κρήτης 2, by mpeka

συνέδριο μάχη κρήτης 1

συνέδριο μάχη κρήτης 1, by mpeka

Το συνέδριο, ανάδειξε την ιστορία από τα πολεμικά αεροδρόμια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου με εικόνες συνδυασμένες από την Μάχη της Κρήτης. Γεγονός που ενθουσίασε το Κρητικό κοινό.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό