Κρήτη

Ηράκλειο

Κρητικά και άλλα

Κρήτη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι από το οδικό δίκτυο του Νότου

51914297_353719075469160_4110759734972252160_n_800_508_76.jpg

«Μας ξέχασαν , έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητα μας , δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε…» αναφέρει στην επιστολή που μας έστειλε κάτοικος της περιοχής Λούτρα –Λέντα με απόγνωση , καθώς αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται καθημερινά από δρόμους –χωράφια.

Πολλά είναι τα προβληματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής Λούτρα που βρίσκεται το αλιευτικό καταφύγιο 3.5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Λέντα. Και δεν είναι μόνο αυτό το σημείο...
 
«Δρόμοι είναι σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Μέχρι πέρυσι οι κάτοικοι πληρώναμε το πετρέλαιο στον δήμο για να καθαριστούν οι δρόμοι και να μπορούν οι ψαράδες οι τουρίστες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής να περάσουν .... Παρακαλάμε συνεχώς τον αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο του δήμου Γόρτυνας να στείλουν ένα μηχάνημα να φτιάξουν τους δρόμους όμως είναι όλο υποσχέσεις», επισημαίνει μεταξύ άλλων μέσα από την Ομάδα «Δια-sos-τε τη Μεσαρά» .
 Και συνεχίζει λέγοντας πως: «Πραγματικά έχουμε χαλάσει τα αυτοκίνητα μας δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε ...Έστειλαν το μηχάνημα πήγε στην Τρυπητή είπαν ότι σε τρεις μέρες θα έρθουν και σε μας ...όμως για άλλη μια φορά μας είπαν ψέματα»
 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Κεραυνός σκότωσε 30 πρόβατα

Πρόβατα κεραυνός

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε ένας κτηνοτρόφος στην Άση Γωνιά Χανίων, που βρήκε 30 από τα ζώα του νεκρά κάτω από ένα δέντρο.

Ο Γιώργος Πλυμάκης, στην αρχή πίστεψε πως κάποιος σκότωσε τα ζώα του, έκπληκτος όμως άκουσε τον κτηνίατρο να του λέει πως τα πρόβατα σκοτώθηκαν από κεραυνό. Τα είκοσι πρόβατα και οι δέκα κριοί βρέθηκαν νεκρά το ένα δίπλα στο άλλο, κάτω από ένα δέντρο σε μία δύσβατη περιοχή στη θέση Αμμολοχιά.

Όπως ο ίδιος είπε στην ΕΡΤ Χανίων χθες είχε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, ενώ έπεσαν και παρά πολλοί κεραυνοί. Ο κτηνοτρόφος που επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, αύριο θα κάνει αναγγελία για το συμβάν και στη συνέχεια κλιμάκιο του οργανισμού θα επισκεφθεί την περιοχή για να το καταγράψει, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να αποζημιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Χτύπησαν" εγκληματική ομάδα με χιλιάδες δενδρύλλια και όπλα - Συλλήψεις και στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έρευνες για το "χαμένο" εκατομμύριο και οι επιφυλάξεις της ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη: Άσφαλτος πλέον ένα μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου