Κρήτη

Χανιά

Συγκέντρωση και απεργία για το άνοιγμα των καταστημάτων στα Χανιά

Χανια καταστηματα

Συγκέντρωση και απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας από σωματεία και συλλογικότητες των Χανίων το πρωί της Κυριακής στην οδό Μουσούρων.
Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και έμποροι ζήτησαν τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
«Εμάς τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους αυτό το μέτρο μας πετάει από την αγορά μια ώρα νωρίτερα. Θέλουμε να εργαζόμαστε με κανονικές συνθήκες και ωράρια και δεν μπορούμε να ακολουθούμε τα ωράρια και τις συνθήκες των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων» είπε o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Νίκος Βουρλάκης. Επίσης ανάφερε πως «τα περισσότερα μαγαζιά με εξαίρεση τον Κάτωλα (Μουσούρων) δεν θα ανοίξουν, θα παραμείνουν κλειστά. Βλέπουν οι συναδελφοι ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της Κυριακάτικης αργίας, ούτε έχουν κάποιο παραπάνω εισόδημα. Στον απλό πολίτη και καταναλωτή λέμε ότι θα βρει χρόνο να ψωνίσει, αν θέλει να ψωνίζει Κυριακές τότε να ξέρει ότι λίαν συντόμως θα αναγκαστεί να εργάζεται και ο ίδιος Κυριακές».
Για το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ο πρόεδρος του Φώτης Ρηγανάκος δήλωσε: «Δούλοι των πολυεθνικών δεν θα γίνουμε! Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο φωνάζουμε ότι η ζωή μας δεν μπορεί να γίνει λάστιχο για την κερδοφορία των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών αλυσίδων.»
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής