Κρήτη

Χανιά

Οκτώ νέα σχολεία στα Χανιά μέσω ΣΔΙΤ

σχολείο

Μέσα σε τρία χρόνια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή οκτώ νέων σχολείων στα Χανιά, καθώς και η αναβάθμιση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Η δρομολόγηση των τελικών διαδικασιών και για τις δύο παρεμβάσεις βρέθηκε στο επίκεντρο τεχνικής σύσκεψης στο Δημαρχείο Χανίων παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα, και υπηρεσιακών παραγόντων.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων το κόστος για την εκτέλεση των έργων υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.
«Ο δήμος μας είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που επέλεξε την κατασκευή σχολικών μονάδων μέσω των ΣΔΙΤ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Βάμβουκας και αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επιλογή των ΣΔΙΤ τόνισε την ποιοτική κατασκευή, τη γρήγορη παράδοση, τη συντήρηση και την καθαριότητα για 25 χρόνια και το μηδενικό κόστος για το Δήμο.
«Διεκδικήσαμε σε περίοδο κρίσης και πετύχαμε σε συνεργασία με την κυβέρνηση μια πολύ μεγάλη επένδυση για την Παιδεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Λύνουμε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης», είπε ο κ Βάμβουκας.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, κατά την οποία θα επιλεγούν έξι ανάδοχοι οι οποίοι θα είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας το έργο. Κατά τη δεύτερη φάση θα γίνει η επιλογή του τελικού αναδόχου του έργου.
«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο ΣΔΙΤ, το οποίο θα υλοποιηθεί από Δήμο στην Ελλάδα. Έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί», τόνισε από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας. Παράλληλα, τόνισε ότι πριν από δύο εβδομάδες η διυπουργική επιτροπή ενέκρινε ένα ακόμα ΣΔΙΤ σχολείων για τον Δήμο Ρόδου.
Από τα Χανιά, ο κ Μαντζούφας επισήμανε ότι «τα τελευταία εννέα χρόνια έχουν συμβασιοποιηθεί και υλοποιηθεί 13 έργα ΣΔΙΤ στη χώρα κόστους 780 εκατομμυρίων ευρώ». Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα έργα εκτελέστηκαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς προβλήματα και με υψηλής ποιότητας κατασκευή.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής