Κρήτη

Χανιά

Κάντανος: Μελέτη για τη δημιουργία Μουσείου Ελιάς και διαδρομής Ελιάς

Μουσείο Ελιάς

Την μελέτη για την διαμόρφωση Έκθεσης Μουσείου Ελιάς και δημιουργία διαδρομής ελιάς Καντάνου, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η Υπογραφή της μελέτης έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή του Δημάρχου Καντάνου Σελίνου Αντώνη Περράκη και του μελετητή του έργου Γιώργου Πετράκη.

Σκοπός της μελέτης είναι η δημιουργία ενός επισκέψιμου χώρου για την προβολή του πολιτισμού της ελιάς στην περιοχή της Καντάνου και η δημιουργία μιας διαδρομής στον ιστορικό ελαιώνα της κοιλάδας Καντάνου η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία υπεραιονόβιων ελαιόδεντρων και φιλοξενεί την χαρακτηρισμένη μνημειακή ελιά της Καντάνου (2.500 ετών) προκειμένου να συνδυάζεται η εικονική με τη ζωντανή εποπτεία στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί η έκθεση βρίσκεται στον μαρτυρικό οικισμό της Καντάνου, πρόκειται να επισκευαστεί και θα διαμορφωθεί ειδικά, προκειμένου να φιλοξενήσει την Έκθεση και Διοράματα που θα προβάλλουν τα στοιχεία που συνδέονται διαχρονικά με την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγική χρήση των προϊόντων της. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες.

Μετά την υπογραφή ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Κρήτης που υιοθέτησαν την ιδέα για τη δημιουργία του θεματικού μουσείου ελιάς στην Κρήτη και ευχαρίστησε για την χρηματοδότηση της μελέτης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Κρήτη: Έκλεβε από τη Χερσόνησο και τα πουλούσε στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Πικρός" καφές για τον ιδιοκτήτη καφενείου

καφενείο

Μπορείς να sms για τις μετακινήσεις μας να μην ισχύουν πλέον, μετά την άρση των απαγορεύσεων, ωστόσο η μη χρήση μάσκας, και η υπέρβαση ωραρίου μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, αλλά και οι όποιες παρατυπίες στη λειτουργία των καταστημάτων, τιμωρούνται, και μάλιστα αυστηρά.

Ο ιδιοκτήτης καφενείου στο Ηράκλειο, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το εσωτερικό του καταστήματος σέρβιρε τρεις καθήμενους πελάτες.

Το κατάστημα θα βάλει λουκέτο για δύο εβδομάδες, ενώ και οι πελάτες θα πληρώσουν από 300 ευρώ.

Για μετακίνηση μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις, από τις οποίες, 4 στο Ρέθυμνο και 1 στο Ηράκλειο.

Για μη χρήση μάσκας, βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, 11 πρόστιμα, εκ των οποίων, 4 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 6 στο Ηράκλειο.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό καλλιτέχνη - Σπαρακτικά τα μηνύματα των φίλων του

Κρήτη: "Έσβησε" μόνη, μέσα στο σπίτι...

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ