Κρήτη

Ελλάδα

Στην Κρήτη τραυματίες από τον σεισμό της Κω

σεισμός κως

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη μεταφορά τραυματιών από τον καταστροφικό σεισμό της Κω, που άφησε πίσω του δύο νεκρούς, έναν 39χρονο Τούρκο και έναν 27χρονο Σουηδό, και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Οπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Διοικητής ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, υπάρχει συνεχής επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθούν στο Ηράκλειο με Σινούκ, τουλάχιστον τέσσερα πολύ σοβαρά περιστατικά
Πρόκειται για σοβαρούς τραυματισμούς, είπε ο κ. Τασσόπουλος, που προκλήθηκαν από πτώσεις, για τους οποίους ενδεχομένως να χρειαστούν χειρουργικές επέμβάσεις και παραμονή σε ΜΕΘ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εκτιμηθεί αργότερα.
Εκτός από το ΠΑΓΝΗ που εφημερεύει, είπε ο κ. Τασσόπουλος, σε ετοιμότητα βρίσκεται και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, σε περίπτωση που χρειαστεί.
Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους τραυματίες που θα φτάσουν στο Ηράκλειο είναι ένας άνδρας ακρωτηριασμένος στα κάτω άκρα.
Ολοι διασκέδαζαν στο μπαρ του νησιού, όταν κατέρρευσε η οροφή.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία