Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Θρηνεί τον χαμό του αγαπημένου του σκύλου

Σκύλος Μπάιντεν

Βαριά απώλεια για τον Τζο Μπάιντεν αφού ο ένας από τους αγαπημένους του σκύλους, ο Τσαμπ Μπάιντεν, πέθανε. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν ανακοίνωσαν τη δυσάρεστη είδηση το πρωί του Σαββάτου. Ο ράτσας γερμανικός ποιμενικός Τσαμπ ήταν 13 ετών, ενώ ήταν κουτάβι όταν ο Μπάιντεν υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος υπό τη διοίκηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ανακοίνωσή του το προεδρικό ζεύγος υπογράμμισε ότι ο Τσαμπ λάτρευε να κυνηγά μπάλες του γκολφ στο Παρατηρητήριο του Πολεμικού Ναυτικού και να περνά χρόνο με τα εγγόνια του Μπάιντεν. Το ζευγάρι είχε υιοθετήσει τον δεύτερο σκύλο τους, Μέιτζορ, το 2018, όταν ήταν τριών ετών. Συγκριτικά με τον Τσαμπ, ο Μέιτζορ είχε μεγαλύτερο πρόβλημα να προσαρμοστεί στη ζωή στον Λευκό Οίκο.

Όπως ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους που ανήρτησε ο καθένας στον λογαριασμό του στο twitter, Τζο και Τζιλ Μπάιντεν σημειώνουν: "Οι καρδιές μας είναι βαριές σήμερα. Ακόμη και όταν η δύναμη του Τσαμπ εξασθένησε τους τελευταίους μήνες, όταν μπαίναμε σε ένα δωμάτιο, αμέσως θα σηκωνόταν, θα κουνούσε την ουρά του, θα ζητούσε ένα χάδι στο αυτί ή στην κοιλιά. Ήθελε να είναι όπου κι αν ήμασταν, όλα ήταν αμέσως καλύτερα όταν ήταν δίπλα μας. Στις πιο χαρούμενες στιγμές μας και στις πιο θλιμμένες μέρες μας, ήταν εκεί μαζί μας, ευαίσθητος σε κάθε ανείπωτο συναίσθημα και συγκίνηση. Αγαπάμε το γλυκό, καλό αγόρι και θα μας λείψει πολύ", ανέφεραν στη δήλωσή τους οι Μπάιντεν.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι

Κρήτη: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από τροχαίο

 

Κόσμος

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Με φυσική παρουσία η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του (83η Συνεδρία, 12 Μαΐου 2021) και στο πνεύμα της σχετικής ανακοίνωσης της Συνόδου των Πρυτάνεων, επιβεβαιώνει την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με φυσική παρουσία του συνόλου της ακαδημαϊκής του κοινότητας στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και την προσφορά των μαθημάτων των συμβατικών προγραμμάτων σπουδών με φυσική παρουσία. Η απόφαση αυτή υπόκειται σε επαναξιολόγηση ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας COVID-19.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ακολουθώντας όλα τα τελευταία διατάγματα του Υπουργείου Υγείας εφαρμόζει αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα για την προστασία της υγείας των φοιτητών/τριών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και των επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο με βάση τα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα της πανδημίας COVID-19. Η πρόσβαση στους χώρους του Πανεπιστημίου θα γίνεται με τη διενέργεια ελέγχου προσκόμισης αποδεικτικού στοιχείου -safe pass-, τόσο για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και για τους/τις επισκέπτες/τριες στην πανεπιστημιούπολη.

Εν μέσω των πρωτοφανών συνθηκών και προετοιμαζόμενοι για το νέο ακαδημαϊκό έτος, η ύψιστη προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παραμένει η ασφάλεια και η υγεία της πανεπιστημιακής του κοινότητας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προγράμματα σπουδών υλοποιούνται απρόσκοπτα τηρώντας τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα. Με την απόφασή του για έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2021-22 με φυσική παρουσία, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενισχύει την προσπάθεια της Πολιτείας, ενθαρρύνοντας την ακαδημαϊκή του κοινότητα στον εμβολιασμό και συνδράμει στη συλλογική προσπάθεια για ανακοπή διασποράς της πανδημίας και των θλιβερών συνεπειών της στην Κύπρο και διεθνώς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Κρήτη: Μαντινάδες εμπνευσμένες... από τον κορωνοϊό