Κόσμος

Οι παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης οδηγούνται σε αναβολή

φωτο αρχείου

Τα νέα δραστικά μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστρία, το δεύτερο lockdown, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων και που θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, αναγκάζουν τις διεθνώς φημισμένες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης σε αναβολή της έναρξης λειτουργίας τους, η οποία, στις περισσότερες από αυτές γίνεται συνήθως στα μέσα Νοεμβρίου.

Η Βιέννη θεωρείται "Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων" στην Ευρώπη, διαθέτοντας τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες αγορές, με κορυφαία εκείνη στην Πλατεία του Δημαρχείου της, της οποίας οι διοργανωτές δήλωναν σήμερα ότι ανάλογα με την εξέλιξη της μόλυνσης, στόχος είναι το άνοιγμά της στις αρχές Δεκεμβρίου στη βάση των νομικών διατάξεων και ενός βάσιμου σχεδίου ασφαλείας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι σημαντικό για την πόλη της Βιέννης "οι δημοφιλείς παραδόσεις να μπορούν να βιώνονται ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, με τις προ-χριστουγεννιάτικες εικόνες της Βιέννης πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας, και επομένως οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες σύμφωνα με τις απαιτήσεις".

Η εταιρεία που διοργανώνει τέσσερις άλλες, από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές σε κεντρικά σημεία στην αυστριακή πρωτεύουσα, σχεδιάζει να αναβάλει προς το παρόν το άνοιγμά τους, αναφέροντας ότι δεν ακυρώνεται η διοργάνωση τους, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια έναρξής τους αργότερα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το γεγονός ότι η εταιρεία δεν ακυρώνει εξαρχής τις αγορές αυτές ανάγεται στην πρόθεσή της -- όπως η πόλη της Βιέννης -- "να δώσει πίσω στους ανθρώπους, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, με αυτές τις αγορές ένα κομμάτι ομαλότητας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων", δήλωσε η εκπρόσωπός της, προσθέτοντας πως κανείς πρέπει να μην ξεχνά ότι οι βιεννέζικες χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν παράδοση αιώνων.

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς επικοινώνησε με τη διάδοχό του Κάμαλα Χάρις

Μάικ Πενς

Άλλη μία κίνηση ξεκάθαρης αντίθεσης προς τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που συνομίλησε τηλεφωνικά με τη διάδοχό του Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνον δεν έχει συγχαρεί τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, για τη νίκη του, αλλά όπως έχει ξεκαθαρίσει, δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία. Ο απερχόμενος πρόεδρος θα μεταβεί το πρωί της ορκωμοσίας αεροπορικώς στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντας, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πενς επιδεινώθηκαν από τότε που ο αντιπρόεδρος επικύρωσε στις 6 Ιανουαρίου τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου, που είχαν συνεδριάσει μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Έρευνα για τον ρόλο της αστυνομίας και υπουργείων

ΗΠΑ - Καπιτώλιο: Σημαίες και πλακάτ της εισβολής μπαίνουν σε μουσείο

ΗΠΑ - Μπάιντεν: Ανακοινώνει πάνω από 1,5 τρισ.δολάρια στήριξη στην οικονομία