Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Μαθητής Λυκείου ανακάλυψε πλανήτη με 2 ήλιους

περιβραχιόνιος πλανήτης ή TOI 1338 b..jpg
 clock 17:17 | 13/01/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Ένας μαθητής Λυκείου χρειάστηκε... τρεις μέρες πρακτικής στη NASA για να ανακαλύψει έναν νέο πλανήτη με δύο ήλιους!

Λαμπρό μέλλον στη NASA, και δη στην αστροφυσική, φαίνεται πως έχει ένας έφηβος στην Αμερική.

Ο λόγος για τον Γουλφ Κάκιερ, έναν μαθητή Λυκείου από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος κάνει πρακτική άσκηση στο Space Flight Center της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, στο Μέριλαντ, από τον περασμένο Ιούλιο.

Πρόσφατα, λοιπόν, ο νεαρός ανέλαβε ένα πρότζεκτ, να συγκρίνει τη φωτεινότητα των αστεριών.

Ενώ δούλευε πάνω σε αυτό, όμως, ο Κάκιερ εντόπισε έναν νέο πλανήτη, 1300 έτη φωτός μακριά, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους!

Ωστόσο, παρότι δύο οι ήλιοι, ανακάλυψε ότι το ουράνιο σώμα ήταν σχετικά πιο σκοτεινό σε σχέση με τα σώματα στο δικό μας ηλιακό σύστημα.

Μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι, πράγματι, πρόκειται για έναν νέο πλανήτη, επτά φορές μεγαλύτερο από τη Γη. Το μέγεθός του, δηλαδή, είναι παρόμοιο με του Ποσειδώνα και του Κρόνου. Ακριβώς, δε, επειδή περιστρέφεται γύρω από δύο αστέρια ονομάστηκε «περιβραχιόνιος πλανήτης» ή TOI 1338 b.

Ο Κάκιερ δήλωσε πως εντόπισε τον πλανήτη ενώ μελετούσε την έκλειψη στο σύστημα - το οποίο είναι το μοναδικό γνωστό πλανητικό σύστημα με δύο άστρα.

«Ερευνούσα τα στοιχεία που είχαν σημειώσει οι εθελοντές ως δυαδικό πλανητικό σύστημα, καθώς δύο άστρα περιστρέφονταν μεταξύ τους, προκαλώντας έκλειψη το ένα στο άλλο, όπως φαινόταν από το δικό μας οπτικό πεδίο», τόνισε ο νεαρός.

Μόλις τρεις μέρες από την έναρξη του πρότζεκτ, ο μαθητής έλαβε σήμα από ένα σύστημα, που φαινόταν να βρίσκεται σε έκλειψη, αλλά ανακάλυψε, τελικά, ότι πρόκειται για... κοτζάμ πλανήτη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis