Κόσμος

Γαλλία: Ο Μακρόν ποινικοποιεί την κατ΄οίκον διδασκαλία σε παιδιά

μακρόν

Με φυλάκιση θα κινδυνεύουν πλέον οι γονείς που κρατούν τα παιδιά στο σπίτι για κατ΄οίκον διδασκαλία, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν καταθέτοντας σχετικό νομοσχέδιο στην γαλλική Εθνοσυνέλευση με στόχο την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Εφεξής, οι γονείς που θα προωθούν την κατ' οίκον διδασκαλία στα παιδιά τους θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως έξι μηνών, βάσει νομοθεσίας που αποσκοπεί στην καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού στη Γαλλία, όπως αναφέρουν οι βρετανικοί «Τhe Times».

Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες, ποινικοποιεί την κατ' οίκον διδασκαλία των παιδιών, σε μια προσπάθεια να τα προφυλάξει από την επιρροή ισλαμιστών εξτρεμιστών, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Παιδείας, πάνω από 50 χιλιάδες παιδιά κάνουν κατ΄οίκον διδασκαλία.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν νέους τρόπους για να διασφαλιστεί ότι τα σχολεία μπορούν να αντισταθούν σε απαιτήσεις γονέων με ισλαμιστικές ριζοσπαστικές ιδέες όπως , μείωση μαθημάτων θρησκευτικής ή σεξουαλικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον, εξουσιοδοτούν τα τοπικά συμβούλια να αρνούνται το κολύμπι αγοριών και κοριτσιών σε χωριστές πισίνες.

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς επικοινώνησε με τη διάδοχό του Κάμαλα Χάρις

Μάικ Πενς

Άλλη μία κίνηση ξεκάθαρης αντίθεσης προς τον Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που συνομίλησε τηλεφωνικά με τη διάδοχό του Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνον δεν έχει συγχαρεί τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν, για τη νίκη του, αλλά όπως έχει ξεκαθαρίσει, δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία. Ο απερχόμενος πρόεδρος θα μεταβεί το πρωί της ορκωμοσίας αεροπορικώς στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο της Φλόριντας, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς σκοπεύει να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πενς επιδεινώθηκαν από τότε που ο αντιπρόεδρος επικύρωσε στις 6 Ιανουαρίου τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώπιον των δύο σωμάτων του αμερικανικού κοινοβουλίου, που είχαν συνεδριάσει μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Έρευνα για τον ρόλο της αστυνομίας και υπουργείων

ΗΠΑ - Καπιτώλιο: Σημαίες και πλακάτ της εισβολής μπαίνουν σε μουσείο

ΗΠΑ - Μπάιντεν: Ανακοινώνει πάνω από 1,5 τρισ.δολάρια στήριξη στην οικονομία