Κόσμος

Εκκληση για στήριξη προς το G20 από τουριστικό κλάδο

Τουρίστες

Εκκληση προς τους ηγέτες του G20 να λάβουν μέτρα για τη διάσωση του κλάδου απευθύνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), προειδοποιώντας ότι οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας COVID-19 θέτουν σε κίνδυνο έως και 75 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ υπολογίζει σε πάνω από 2 τρισ. δολάρια το κόστος για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Σύμφωνα με το WTTC, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα τολμηρά μέτρα για τη διάσωση του κλάδου τουρισμού και ταξιδίων, ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφική κατάρρευσή του, γι’ αυτό και κάλεσε τους ηγέτες του G20 να προβούν σε συντονισμένες προσπάθειες για τη στήριξη ταξιδιωτικών επιχειρήσεων, αεροπορικών, εταιρειών θαλάσσιου τουρισμού, ξενοδοχείων, τεχνολογικών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως τουριστικούς πράκτορες, tour operators, εστιατόρια και ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, ώστε να διαφυλαχθούν οι θέσεις 330 εκατ. εργαζομένων που απασχολούνται παγκοσμίως σε τουριστικές και ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

«Η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει τον κλάδο σε κίνδυνο κατάρρευσης, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, εκτός κι αν συμφωνηθεί ένα πακέτο διάσωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, για την ενίσχυση ενός τομέα ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία», υπογραμμίζει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Γκλόρια Γκεβάρα. «Η έκθεση του Συμβουλίου για το 2020 αποκαλύπτει ότι αυτός ο κλάδος ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας στις τέσσερις θέσεις εργασίας παγκοσμίως το 2019 και θα διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην παγκόσμια ανάκαμψη. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας για τους G20 να αναλάβουν δράση για τη διαφύλαξη των 75 εκατ. θέσεων που είναι σε κίνδυνο, αντιπροσωπεύοντας απώλειες έως και 2,1 τρισ. δολαρίων μόνο για φέτος και να προβούν σε αποφασιστικές ενέργειες που θα μπορούσαν να το αποτρέψουν αυτό», επισημαίνει.

Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διοργανώνει MAGA πάρτι...με «σκυλιά και όπλα» τους διαδηλωτές

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα που έχει ποτέ δει» θα είχαν υποδεχθεί τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν έξω από τον Λευκό Οίκο για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, εάν είχαν παραβιάσει τον φράκτη.

Σε μία σειρά από tweet, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να καλεί τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας: «ΑΠΟΨΕ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΥΚΤΑ MAGA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;;» (MAGA εκ του "Make America Great Again." ! )

Ο Λευκός Οίκος σφαγίσθηκε χθες το βράδυ όταν εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Λαφαγέτ Σκουέρ. Αφού αρχικά αποχώρησαν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν και ακολούθησαν αψιμαχίες με την αστυνομία. Τελικά η διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο διαλύθηκε νωρίς το πρωί.