Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Άρτα:«Έφτασα και το παιδί μου ήταν νεκρό» – Η απολογία του 37χρονου πατέρα

Image
ΜΩΡΟ
 clock 08:37 | 13/05/2023
writer icon newsroom ekriti.gr

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα βιώνει τα τελευταία 24ωρα, το νεαρό ζευγάρι από την Άρτα, που έχασε με τραγικό τρόπο το 5,5 μηνών μωρό του.

Ο 37χρονος πατέρας πηγαίνοντάς το ένα πρωί στον βρεφονηπιακό σταθμό, ξεχάστηκε και πήρε το δρόμο της δουλειάς του με αποτέλεσμα το βρέφος να μείνει κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για σχεδόν 8 ώρες.

Ο 37χρονος βρέθηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί, καθώς εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου.

«Το παιδί είχε αποκοιμηθεί στο καρεκλάκι. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και έφυγα με το υπηρεσιακό για Λευκάδα. »Όταν με κάλεσε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο στις 14:40 ρωτώντας με πού είναι το παιδί μας της απάντησα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Εκείνη μου είπε ότι βρίσκεται εκεί και την ενημερώνουν ότι το παιδί δεν ήρθε. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα πάει. Μπήκα ανάποδα στο δρόμο και έφτασα στο αυτοκίνητο μου. Το παιδί μου ήταν νεκρό» αυτά είναι όσα ανέφερε στην απολογία του ο τραγικός πατέρας, ο οποίος αδυνατεί ακόμη να πιστέψει πώς προέβη σε μία τέτοια αμέλεια.

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού

Το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή της φρικτής είδησης κατέρρευσε ψυχολογικά και μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια. Λίγο αργότερα σύμφωνα με ρεπορτάζ και οι δύο φέρεται να ζήτησαν να συναντηθούν.

Έτσι χθες, Πέμπτη έμειναν μαζί για περίπου ένα τέταρτο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλοι όσοι ήταν μπροστά δάκρυσαν.

Το ζευγάρι είναι πολύ αγαπημένο και η πρώτη κίνηση που έκαναν είναι να αγκαλιαστούν, χωρίς να υπάρξει ξέσπασμα θυμού.

Στην εκπομπή “Αλήθεις με τη Ζήνα” και στην Εύη Γιαρκιά μετά την απόφαση μίλησε σε ζωντανή σύνδεση η κυρία Ελένη,  υποψήφια νονά του μωρού.

“Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που μας συνέβη γιατί εμείς ως υπηρεσία είμαστε πολύ αγαπημένοι και θεωρούμε πως ό,τι γίνεται ακουμπάει τις ψυχές όλων μας. Θα μιλήσουμε για έναν αγαπημένο μου συνάδελφο που εκτιμώ και αγαπώ ιδιαίτερα, που του έλαχε να πάθει αυτό το τραγικό συμβάν. Με τα παιδιά είμαστε συνάδελφοι. Είναι τυπικοί, συνεπείς, δύο πάρα πολύ καλά παιδιά. Αγαπούσαν πολύ αυτό το παιδί. Μας έδειχναν καθημερινά βίντεο και φωτογραφίες του μωρού και βλέπαμε την εξέλιξή του,

Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συνέβη, θέλω να πω όμως πως ο 37χρονος ήταν ένας υποδειγματικός πατέρας. Δεν έχω ξαναδεί στα 50 μου χρόνια τόσο αφοσιωμένο μπαμπά. Λάτρευε το παιδί του, ενδιαφερόταν πάρα πολύ γι’ αυτό και ζούσε μόνιμα με την αγωνία της εξέλιξης και της υγείας του. Το φρόντιζε σαν να ήταν μία καλή και πολύ στοργική μαμά”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλα όσα είπε

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στην Άρτα: Η αγκαλιά των τραγικών γονιών - «Δεν φταις» του είπε η άτυχη μητέρα

Τραγωδία στην Άρτα: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα – «Το μωρό δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα»

Τραγωδία: Αυτοκτόνησε 14χρονη - Πήδηξε από τον 4ο όροφο του σχολείου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis