Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύπρο ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου

Image
Δημόκριτος Ζερβάκη.
 clock 19:40 | 29/03/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου πραγματοποιεί ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αντιστράτηγος Osama Askar, συνοδευόμενος από στρατιωτική αντιπροσωπεία, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Ο Αντιστράτηγος Osama Askar, επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτός από την Α.Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Ακολούθως, έλαβε χώρα η τελετή επίσημης υποδοχής στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, μετά από την οποία πραγματοποιήθηκαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις, αρχικά με τον Υπουργό Άμυνας και στη συνέχεια με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Image
Δημόκριτος Ζερβάκη.

 

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή των δύο Αρχηγών, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και την Ουκρανία, καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η επίσκεψη του Αρχηγού των ΕΔ της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, εντάσσεται στο ευρύ πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις αντίστοιχες δυνάμεις φίλων και συμμαχικών χωρών, με σκοπό την συνδρομή στην εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός - Κύπρος: Ξεκινά η χορήγηση τέταρτης δόσης στους άνω των 80

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη άφησαν ελπίδες για ειρήνευση

Γκεοργκίεβα: Ξανά σε δεινή θέση η επικεφαλής του ΔΝΤ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis