Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καταστολή 18χρονος φοιτητής που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Ψάχνουν ποιο μικρόβιο τον προσέβαλε

Image
εντατική (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ CREATE.VISTA.COM)
 clock 16:10 | 15/01/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος και σε καταστολή, νοσηλεύεται ο 18χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Οι θεράποντες γιατροί έχουν προγραμματίσει μαγνητική τομογραφία η οποία πιθανότατα θα διενεργηθεί αύριο, Τρίτη, προκειμένου να σχηματίσουν μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του, με βάση τα ευρήματα της απεικονιστικής εξέτασης.

Από τη μαγνητική και την εκτίμηση της κλινικής εικόνας του 18χρονου οι γιατροί θα αποφασίσουν αν μπορούν να τον «ξυπνήσουν» , δηλαδή να τον βγάλουν από την καταστολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά στους γιατρούς από την οικογένεια του φοιτητή, ήταν εμπύρετος και με πόνους στα κόκαλα, διαβεβαιώνοντας τους γονείς του ότι περνούσε μια απλή ίωση. Ωστόσο, όταν δεν απαντούσε στις κλήσεις των γονέων του για πολλή ώρα, κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου διέμενε ο φοιτητής και ζήτησαν να μπει στο σπίτι για να βρει τον 18χρονο.

Πράγματι, αυτό έγινε, και οι φόβοι των γονιών δεν διαψεύστηκαν, καθώς ο φοιτητής ήταν λιπόθυμος. Αμέσως διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε.

Η διάγνωση του μηνιγγιτοδόκοκκου από τις εργαστηριακές εξετάσεις έδωσε μια πρώτη σημαντική εικόνα στους γιατρούς, ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθει ακόμη ποιος ορότυπος του μικροβίου έχει προσβάλλει τον 18χρονο, προκαλώντας μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο. Αν πρόκειται δηλαδή για ορότυπο του μηνιγγιτιδόκοκκου για τον οποίο έχει ενδεχομένως εμβολιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύκλωμα μαστροπείας: Δυο νέες συλλήψεις -Μια 26χρονη και ένας 64χρονος, ποιος ο ρόλος τους

Δυστύχημα στα Τέμπη: Δρόμος στη Λάρισα παίρνει το όνομα της Κλαούντια Λάτα

Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Πέθανε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής που πάλευε με σπάνια μορφή καρκίνου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis