Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα της Κλαούντια που χάθηκε στα Τέμπη: «Στην εξεταστική μας δολοφόνησαν τις ψυχές»

Image
Μητέρα Κλαούντιας
 clock 11:55 | 26/03/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Η μητέρα της Κλαούντια Λάτα, Άλμα, που βρέθηκε χθες (25/3) στην παρέλαση στη Λάρισα μίλησε στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας το πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τα Τέμπη: «Θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε σιωπηλά, απέναντι στους επισήμους».

«Αυτά που έγιναν στην εξεταστική επιτροπή, μας γέμισαν με οργή, μας δολοφόνησαν τις ψυχές μας, ειδικά με το πορισμά που έβγαλαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας» είπε η κα. Άλμα Λάτα. 

«Τα συναισθήματα μέσα μου ήταν πολύ έντονα, γιατί σε αυτόν τον δρόμο παρέλαυνε η κόρη μου ως σημαιοφόρος. Δεν ήθελα να δημιουργήσω καμία ένταση, γιατί δίπλα μου υπήρχαν μαμάδες, παππούδες και γιαγιάδες που χειροκροτούσαν τα παιδιά τους» συνέχισε η κα. Λάτα για συναισθήματά της στην παρέλαση.

Μητέρα Κλαούντιας: Τα πυρά για την εξεταστική επιτροπή

«Όταν τελείωσε η παρέλαση, ήθελα να μιλήσω με τον βουλευτή και τους επισήμους, και να τους πω δύο λόγια, ότι σε αυτούς τους νεκρούς τούς αξίζει μία πατρίδα που θα τους δικαιώσει και μία ιστορία που θα τους θυμάται» πρόσθεσε η μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

«Εγώ πιστεύω πολύ μέσα μου ότι ο εφέτης ανακριτής θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και όταν θα ανοίξουν οι πόρτες του δικαστηρίου, θα ανοίξουν πολλά περισσότερα στόματα και θα οδηγηθούν στη φυλακή ή στο σπίτι τους» διευκρίνισε για τις ελπίδες της για τη Δικαιοσύνη.

«Εγώ εξοργίστηκα με τον κ. Καραμανλή, που έπρεπε κανονικά να σιωπήσει και να ζητήσει από συγγνώμη από τις μητέρες καθώς δεν έκανε το καθήκον του. Τέσσερα χρόνια ήξερε για τον σιδηρόδρομο;» ανέφερε.

«Ήξερε τα πάντα, το έλεγε και στις κάμερες. Ήρθε στην εξεταστική επιτροπή να πει ότι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, όμως έπρεπε να υλοποιήσουμε τη σύμβαση 717. Μας έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ υπήρχε» τόνισε, παράλληλα.

«Τι πάει να πει υλοποίηση της σύμβασης 717, τη στιγμή που έδωσε ο ίδιος τρεις φορές παράταση για να γίνει; Που άφησε έναν σταθμάρχη, ο οποίος στις 28 Φεβρουαρίου 2023 έπινε και γλένταγε μέσα στο κτίριο του ΟΣΕ και οδήγησε την κόρη μου στον θάνατο;» ξέσπασε για τον θάνατο της κόρης της.

«Κανείς, μα κανείς δεν εκμεταλλεύεται τον πόνο μας για τα σπλάχνα μας που χάσαμε. Ο κ. Γεωργιάδης, δεν ξερώ αν στο γραφείο του υπάρχει γραμματείας να του λέει πέρα από την ευθύνη που έχει ως υπουργός Υγείας, για τις γελοιότητες που μας λέει. Είναι υπεύθυνοι για τα όσα λέγονται στην τηλεόραση» υπογράμμισε για το εάν υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση στα Τέμπη.

«Η αλήθεια είναι φανερή, που οι ίδιοι θέλουν να το κουκουλώσουν. Σε αυτό το έγκλημα, για να βρεις την αλήθεια, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις. Να έρθεις 10 ημέρες στη Λάρισα και θα δείτε τις κάμερες που κατέγραψαν πότε μπαζώθηκε το χώμα, ενώ η αλλοίωση των συνομιλιών είναι το χειρότερο πράγμα που έχουν κάνει».

«Υπάρχει τόσο υλικό, που θα μείνουν άφωνοι όλοι» κατέληξε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου: Δέκα χρόνια επιτυχίας για τον «χρυσό» του νησιού

Κατώτατος μισθός: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις - Το επικρατέστερο σενάριο για το ποσό

ΗΠΑ: Κατέρρευσε η γέφυρα στη Βαλτιμόρη - Έπεσε επάνω της φορτηγό πλοίο

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis