Κοινωνία

Λάρισα: Σε απεργία πείνας τραυματιοφορέας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

τραυματιοφορέας Λάρισα

Ξεσηκώθηκαν γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για να υποστηρίξουν την απεργία πείνας που ξεκίνησε ο συνάδελφός τους, τραυματιοφορέας Λάμπρος Τσάπαλης. 

Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου που οργάνωσε τη συγκέντρωση συμπαρίσταται πλήρως στο μέλος της διοίκησης της Ένωσης Τραυματιοφορέων, αν και δηλώνει τη διαφωνία του με την απεργία πείνας καθώς βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του κυρίου Τσάπαλη.

Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει απαιτώντας καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, έγκριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων, διασφάλιση της υγείας του νοσοκομειακού προσωπικού καθώς πλέον εκατοντάδες νοσούν από Covid λόγω του μη επαρκούς προσωπικού και των διαρκών εφημεριών και τέλος την παραίτηση όσων είναι πολιτικά υπεύθυνοι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ.

 

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας περικύκλωσαν το νοσοκομείο για να εμποδίσουν μία συμβολική συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των νοσοκομειακών υπαλλήλων που είχαν κανονίσει πολιτικοί φορείς της Λάρισας.

Όπως καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή, τζιπ της αστυνομίας, ΟΠΚΕ και μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ παρατάχθηκαν από  χθες το πρωί στην περίμετρο του ΠΓΝ Λάρισας εμποδίζοντας να εκφραστεί κάθε κίνηση αλληλεγγύης προς τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. 

 

Διαβάστε επίσης: Ρέθυμνο: Τους φόρεσαν χειροπέδες πάνω στο "αλισβερίσι" των ναρκωτικών

Κορωνοϊος - Σαρηγιάννης: Με 700 κρούσματα τη μέρα θα φύγει το 2020

Ο Έλληνας που στολίζει το σπίτι του στο Μπρούκλιν με 300 χιλιάδες λαμπιόνια!

Κοινωνία

Η υπεροχή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.jpg

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιείται στο περιβάλλον του διαδικτύου και υποστηρίζεται από πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών που καταφέρνουν να διασφαλίζουν τα καλύτερα στοιχεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως συμβαίνει και με τον συμβατικό τρόπο μάθησης. Διαφαίνεται πως η μέθοδος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσοτέρους φοιτητές, μιας και επιτρέπει στον κάθε ενδιαφερόμενο να συνδυάσει τις επαγγελματικές και κοινωνικές του υποχρεώσεις με τις σπουδές στο δικό του χώρο και χρόνο.

Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι νέοι, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησης τους αλλά και επαγγελματικής ανέλιξης τους, επιλέγουν να αποκτήσουν έναν  τίτλο σπουδών από πανεπιστήμια με διεθνή αναγνώριση και με τεχνογνωσία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ιδανική επιλογή είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, που διαθέτει μια πληθώρα επιλογών για κυρίως μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η επιτυχία της Μονάδας Εξ Αποστάσεως εκπαίδευσης του EUC βασίζεται στον άρτιο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων μάθησης, στις οποίες αλληλεπιδρούν τρία βασικά στοιχεία: η συνεργασία (μεταξύ φοιτητών, φοιτητών-διδασκόντων), η καθοδήγηση/mentoring των φοιτητών (από το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου) και τα μέσα μάθησης (περιβάλλον μάθησης, περιεχόμενα μαθημάτων, εργαλεία μάθησης).

 

 

  • ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορεί κάποιος να αποκτήσει μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως, προσαρμοσμένο στις επαγγελματικές και προσωπικές του ανάγκες, αλλά και στις απαιτήσεις και τάσεις της εποχής. Υπάρχουν συνολικά 15 διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα. Αναλυτικά:

 

  • ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, τη διασύνδεση του με την βιομηχανία και την κοινωνία. Βασισμένη σε αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία, η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσής προσφέρει μια μεγάλη δέσμη  προγραμμάτων σπουδών με αποτέλεσμα να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο που δεν μπορούν να σπουδάσουν με τον συμβατικό τρόπο εκπαίδευσης. Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας της Μονάδας εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης είναι η κορυφαία τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού προσωπικού που είναι πλήρως καταρτισμένο στο μοντέλο ψηφιακής εκπαίδευσης και προσηλωμένο στη στήριξη και υποστήριξη των  φοιτητών.

Το παιδαγωγικό μοντέλο είναι προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έχει ως βασικό στόχο τη διευκόλυνση και υποστήριξη του φοιτητή στην πορεία του προς τη μάθηση. Οι σχετικές μεθοδολογίες που αναπτύχθηκαν ραγδαίως την τελευταία κυρίως δεκαετία προσφέρουν πλέον μοναδικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την ενεργητική μάθηση και την αποτελεσματικότερη επίτευξη μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Η μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ως εκ τούτου οι διαδικτυακές διαδραστικές δραστηριότητες οδηγούν σε μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως: συνεχής αλληλεπίδραση καθηγητών και φοιτητών, σύγχρονες και ασύγχρονες συζητήσεις και κανάλια επικοινωνίας και ανατροφοδότησης σε πολλά επίπεδα, μαθησιακές δραστηριότητες, αποκλειστική πρόσβαση στη σύγχρονη πλατφόρμα Blackboard για ηλεκτρονική μάθηση, με 24ωρη τεχνική υποστήριξη, ηλεκτρονική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και διαλογική μάθηση σε απευθείας σύνδεση ή σε ασύγχρονη μορφή  κάτι που επιτρέπει στους φοιτητές να οργανώσουν τα εβδομαδιαία προγράμματα τους με μεγαλύτερη ευελιξία.

Έτσι, η εξ αποστάσεως Μονάδα Εκπαίδευσης του EUC δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ενδιαφερομένους, που κατοικούν μακριά από εκπαιδευτικά ιδρύματα και δεν μπορούν να αφήσουν την δουλειά τους ή την οικογένεια τους να ολοκληρώσουν σπουδές στον χρόνο, στον τόπο και με τον τρόπο που ταιριάζει με τις προσωπικές τους ιδιαιτερότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Μονάδας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy και στο 00357 22 713000.

---> Έναρξη μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου: 8 Φεβρουαρίου 2021.