Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Σε απεργία πείνας τραυματιοφορέας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Image
τραυματιοφορέας Λάρισα
 clock 11:40 | 05/12/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

Ξεσηκώθηκαν γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για να υποστηρίξουν την απεργία πείνας που ξεκίνησε ο συνάδελφός τους, τραυματιοφορέας Λάμπρος Τσάπαλης. 

Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου που οργάνωσε τη συγκέντρωση συμπαρίσταται πλήρως στο μέλος της διοίκησης της Ένωσης Τραυματιοφορέων, αν και δηλώνει τη διαφωνία του με την απεργία πείνας καθώς βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του κυρίου Τσάπαλη.

Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει απαιτώντας καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, έγκριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων, διασφάλιση της υγείας του νοσοκομειακού προσωπικού καθώς πλέον εκατοντάδες νοσούν από Covid λόγω του μη επαρκούς προσωπικού και των διαρκών εφημεριών και τέλος την παραίτηση όσων είναι πολιτικά υπεύθυνοι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ.

 

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας περικύκλωσαν το νοσοκομείο για να εμποδίσουν μία συμβολική συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των νοσοκομειακών υπαλλήλων που είχαν κανονίσει πολιτικοί φορείς της Λάρισας.

Όπως καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή, τζιπ της αστυνομίας, ΟΠΚΕ και μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ παρατάχθηκαν από  χθες το πρωί στην περίμετρο του ΠΓΝ Λάρισας εμποδίζοντας να εκφραστεί κάθε κίνηση αλληλεγγύης προς τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. 

 

Διαβάστε επίσης: Ρέθυμνο: Τους φόρεσαν χειροπέδες πάνω στο "αλισβερίσι" των ναρκωτικών

Κορωνοϊος - Σαρηγιάννης: Με 700 κρούσματα τη μέρα θα φύγει το 2020

Ο Έλληνας που στολίζει το σπίτι του στο Μπρούκλιν με 300 χιλιάδες λαμπιόνια!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis