Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης: Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις

Image
Κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαρτίου
 clock 10:38 | 11/09/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Περισσότεροι από 1,5 εκατ. συνταξιούχοι υπολογίζεται ότι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αύξηση στις συντάξεις μπορεί να είναι και άνω του 6% και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον συνταξιούχο εκτός από την αύξηση στη σύνταξη να πάρει και κάποιο άλλο επίδομα, για παράδειγμα, της θέρμανσης ή το επίδομα των 250 ευρώ, αν το δικαιούται».

Τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα εξειδικευτούν σταδιακά από τους αρμόδιους υπουργούς και πως τα μέτρα που αφορούν στο δικό του υπουργείο είναι μια επανάληψη της βοήθειας που δόθηκε και πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι, πριν από ένα χρόνο οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 130.000. Όσον αφορά τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή συντάξεων σχολίασε ότι ορθώς ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν ντροπή και πρόσθεσε ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή έχουμε 35.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι, το βάρος θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις. Ενώ για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών είπε ότι θα περάσει το ταχύτερο δυνατόν νομοθετική διαταξη, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ.

Σχετικά με τον αύξηση στον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός μίλησε για μονιμοποίηση της μείωσης ασφαλιστικών εισφορών, εξήγησε, γιατί συνεισέφερε και στην αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων και στο να υπάρξει κίνητρο για προσλήψεις.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν θα το παραχωρήσουμε σε κανέναν».

 

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Αναδρομικά 11 μηνών για τις επικουρικές πληρώνει ο ΕΦΚΑ

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πως την σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πώς είδε η αγορά τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis