Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιεράπετρα: Το προσφυγικό και η άρδευση στην σύσκεψη του δήμου

Image
Δημος ιεραπετρας
 clock 15:17 | 11/03/2016 writer icon newsroom ekriti.gr

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας
 
 Η εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης «Μίνως», η οργάνωση της άρδευσης για την θερινή περίοδο 2016 και η έκδοση ψηφίσματος για το προσφυγικό ήταν θέματα που μεταξύ άλλων συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά την τελευταία συνεδρίασή του.
 
Αναφορικά με την πρώην δημοτική επιχείρηση «Μίνως», με την ομόφωνη αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο των καταστάσεων εκκαθάρισης του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή, κ. Δηλάρη  άνοιξε η διαδικασία της διαχείρισης από τον δήμο Ιεράπετρας των περιουσιακών στοιχείων της πρώην δημοτικής επιχείρησης.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αποδοχή των καταστάσεων εκκαθάρισης με την ρητή επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος του δήμου για κάθε κονδύλι που αναγράφεται στις οριστικές οικονομικές αποφάσεις και ιδιαίτερα του ταμειακού ελλείματος έως ότου ολοκληρωθεί ο οικονομικό - διαχειριστικός έλεγχος. Επιπρόσθετα και έχοντας υπόψη τις διατάξεις της παραγράφου 5 και 6 του αρθ.9 της ΚΥΑ 50891/10.9.2007 (ΦΕΚ – Β/1876/14.9.2007) αποφάσισε την μη απαλλαγή των υπευθύνων μέχρι την έκδοση του σχετικού πορίσματος ελέγχου.
 
Οργάνωση άρδευσης θερινής περιόδου 2016

Ομόφωνα το Δ.Σ αποφάσισε την οργάνωση της άρδευσης της θερινής περιόδου, την οργάνωση των αρδευτικών τομέων, τον προσδιορισμό των θέσεων, την αμοιβή των υδρονομέων  και την περίοδο έναρξης και λήξης των υδρονομέων.
Μετά την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναμένεται την επόμενη περίοδο να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης των υδρονομέων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία.
 
Το ψήφισμα για το προσφυγικό

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε επίσης  στην έκδοση ψηφίσματος για το προσφυγικό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα
 
«Οι πρόσφυγες είναι θύματα ενός πολέμου που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, με συνέπειες καταστρεπτικές για τους λαούς των εμπόλεμων περιοχών και σοβαρότατο πρόβλημα για τη χώρα μας, ως κύρια πύλη εισόδου στην Ε.Ε.
     
Το δικαίωμα των θυμάτων των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή της Συρίας και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, να αναζητήσουν ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης σε άλλες χώρες είναι αυτονόητο και ορίζεται από συνθήκες διεθνούς Δικαίου –Συνθήκη Γενεύης.

Είμαστε ενάντια στη δημιουργία HOTSPOT και στον εγκλωβισμό των προσφύγων με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, σε ένα τόπο τον οποίον ούτε επέλεξαν,ούτε ήταν προορισμό τους, ειδικά για την  Κρήτη που δεν είναι καν στη διαδρομή προς τον τόπο επιλογής  τους.
   
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες &στηρίζουμε την ελεύθερη & ασφαλή μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.
 
Ζητάμε:

Το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους
Άμεσα να ανοίξουν τα σύνορα προς τις χώρες της Ε.Ε.
Η Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να σταματήσουν οι αιτίες που γεννούν τέτοια προβλήματα. Να τερματίσουν οι πόλεμοι  στην Συρία & στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.
 
Καλούμε τον λαό της Ιεράπετρας να πράξει για άλλη μια φορά το ανθρωπιστικό του καθήκον, πράγμα το οποίο απέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν, και είμαστε περήφανοι γι’  αυτό. Να βοηθήσει, να σταθεί αλληλέγγυος και να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων.
 
Στα πλαίσια αυτά καλούμε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, να θέση το θέμα, σε κοινή συνεδρίαση με την Περιφέρεια και το Υπουργείο».
 
Τέλος κατά την ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο δρομολόγησε την υλοποίηση δράσεων και έργων που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις, επιταχύνοντας έτσι το έργο του Δήμου. 
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis