Μπισκότα τύπου Πτι Φουρ (Petit four) γεμιστά σε νηστίσιμη εκδοχή.
Μια συνταγή του George Zolis Μαγειρικές Απολαύσεις
Υλικά για τα νηστίσιμα πτιφουρ
- 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του η για όλες τις χρήσεις με ενάμιση κ.γ μπεικιν
- 80γρ χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 2 βανίλιες
- 120γρ ζάχαρη
- 250γρ φυτικό βούτυρο
- 1 τσιμπιά αλάτι
- Γέμιση
- Μαρμελάδα
Για την σοκολάτα
- 300γρ κουβερτούρα 52%
- 2-3κ.σ σπορέλαιο

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη χτυπάμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα δυο λεπτά.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε σε κορνε με 13αρα μύτη κάνουμε μπισκότα και ψήνουμε αντιστάσεις 180 για 15-20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα και τα βουτάμε σε σοκολάτα.
Καλή απόλαυση!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τυρόπιτα της Σαρακοστής: Νηστίσιμη τραγανή και πανεύκολη!