Γυναίκα

Fitness

Τέσσερις απλές και εύκολες κινήσεις για πιο γρήγορο μεταβολισμό

χαρουμενο ξυπνημα.jpg

Πέντε λεπτά κάθε μέρα αρκούν για να αλλάξετε τις συνήθειες του οργανισμού σας και να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας με απλούς τρόπους που δεν έχετε καν φανταστεί

Μικρές αλλαγές στην πρωινή και βραδινή ρουτίνα μας μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε την ενέργεια και τη συγκέντρωσή μας, αλλά και τη μεταβολική λειτουργία του οργανισμού μας. Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές αφορούν στον κιρκαδιανό ρυθμό, δηλαδή το «εσωτερικό ρολόι» του οργανισμού που διαδραματίζει  σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Μάλιστα, καθένα από τα κύτταρά μας έχει το δικό του κιρκαδιανό ρολόι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πράγματι η καλύτερη ώρα για να ξυπνήσουμε, να κοιμηθούμε ή ακόμα και να χωνέψουμε το φαγητό μας.

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα κάθε μέρα που ξυπνάτε και θα παρατηρήσετε αυξημένα επίπεδα ενέργειας, καλύτερη ορμονική λειτουργία και βελτιωμένους μεταβολικούς δείκτες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

1. Βραδινή νηστεία για 13-16 ώρες
Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι η διαλειμματική νηστεία (με την έννοια της αποχής από το φαγητό) αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη για τον κόσμο της μεταβολικής ιατρικής. Φαίνεται, λοιπόν, ότι διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα ινσουλίνης μπορούμε να βελτιώσουμε την αρτηριακή πίεση, τους δείκτες καρδιαγγειακών παθήσεων και την κατανομή του λίπους. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι το βέλτιστο αποτέλεσμα προκύπτει όταν η νηστεία αντιστοιχίζεται με τον κιρκαδιανό ρυθμό, όταν δηλαδή τα γεύματα τελειώνουν με τη δύση του ήλιου – πριν τις 8 το απόγευμα και ιδανικά πριν τις 6 μ.μ. – και η νηστεία διαρκεί για 13-16 ώρες.

2. Νυχτερινός ύπνος πριν τις 10 μ.μ.
Η διατήρηση ενός κύκλου ύπνου που αντιστοιχεί στον κιρκαδιανό ρυθμό είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τον μεταβολισμό σας. Ένα ακόμα  ευπρόσδεκτο όφελος του να κοιμάστε νωρίς είναι η νεανική επιδερμίδα, αφού η επιδιόρθωση του δέρματος συμβαίνει κατά κύριο λόγο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Για του λόγου το αληθές, κάθε ώρα ύπνου μετά τις 10 το βράδυ απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα αυξητικής ορμόνης. Γι’αυτό στους ιατρικούς κύκλους, ο ύπνος πριν τις 11 το βράδυ αναφέρεται και ως «ύπνος ομορφιάς», εξαιτίας της ώθησης που προσφέρει στον οργανισμό αυτή η ορμόνη, που θεωρείται η ορμόνη της αντιγήρανσης και της ρύθμισης του πάχους.

3. Έκθεση στον πρωινό ήλιο
Ο ύπνος κατά τις βέλτιστες ώρες και η διαλείπουσα νηστεία είναι εξαιρετικά για την υγεία μας, πώς, όμως, μπορούμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο; Η απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως κάθε πρωί πριν τις 10 είναι ένα μυστικό προς αυτή την κατεύθυνση. Αν ξυπνάτε γύρω στις 7 το πρωί και ο καιρός το επιτρέπει, λίγα τεντώματα και ένα μόνο λεπτό διαλογισμού κάτω από τις ακτίνες του πρωινού ήλιου αρκούν για να επαναφέρετε τη μελατονίνη στα κατάλληλα επίπεδα. Πρόκειται για μια τακτική που όχι μόνο θα βοηθήσει τον ύπνο σας το επόμενο βράδυ, αλλά θα βελτιώσει και τα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας.

4. Επαφή με τη φύση
Τα οφέλη από την τακτική επαφή με τη φύση ή τη διαμονή σε μια πράσινη γειτονιά έχουν αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από τους επιστήμονες. Επομένως, ως μια επιπλέον ώθηση στις καθημερινές πρακτικές, θα μπορούσε να είναι και το περπάτημα στο έδαφος χωρίς παπούτσια για λίγα λεπτά κάθε πρωί. Δεν είναι μόνο για η επαφή με τη γη, αλλά και το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό εμπλουτίζετε τα βακτήρια του δέρματος που μπορούν να βελτιώσουν το μικροβίωμά σας.

Ολόκληρη αυτή η ακολουθία δεν χρειάζεται περισσότερα από πέντε λεπτά την ημέρα για να ολοκληρωθεί. Δοκιμάστε την για μια εβδομάδα και παρατηρείστε τις αλλαγές.

 

ygeiamou.gr

Γυναίκα

Ποια ζώδια ταιριάζουν σεξουαλικά

έρωτας-ερωτευμένο ζευγάρι

Κάθε ζώδιο είναι μοναδικό και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ταιριάζει σεξουαλικά με όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχουν φυσικά και αυτά που τους ενώνουν. Παρακάτω θα βρεις μερικούς ταιριαστούς συνδυασμούς αλλά και το πώς είναι το κάθε ζώδιο στο σεξ.

Κριός

Σου αρέσει το σεξ και το ζεις με πάθος. Σου αρέσει η ερωτική συνεύρεση να γίνεται στα πιο απίθανα μέρη και είσαι ανυπόμονη.Έχεις όμως και εύθικτο εγωισμό οπότε δεν θέλεις ποτέ να ακούσεις ότι βαρέθηκε κάποιος μαζί σου στο σεξ.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Λέων, Τοξότη (εκρηκτικός σεξουαλικός συνδυασμός), Ζυγός, Σκορπιός, Ιχθύς, Δίδυμος.

Ταύρος

Σου αρέσει η οικειότητα και η ποιότητα στο σεξ και θέλεις να είναι απόλυτα αισθησιακό. Θέλεις να παίρνεις και να δίνεις ενώ σέβεσαι απόλυτα τις ανάγκες του άλλου. Θέλεις να είσαι πιστή και έχεις την ίδια απαίτηση από τον σύντροφό σου.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Καρκίνος, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Αιγόκερως (θέλετε και οι δυο τα ίδια πράγματα).

Δίδυμος

Ζητάς παραπάνω πράγματα πέρα από ένα καλό σεξ. Φλερτάρεις ασύστολα και σου αρέσει να διαβάσεις εκκεντρικά βιβλία. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης σε ξετρελαίνουν οι ήχοι και οι εικόνες.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Κριός, Λέων, Ζυγός, Σκορπιός, Υδροχόος (ταιριάζετε απόλυτα ερωτικά).

Καρκίνος

Αναζητάς τη σιγουριά, τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Σε ερεθίζουν τα κοπλιμέντα, οι αγκαλιές και τα φιλιά. Δεν σου αρέσει να σε πιέζουν και να είναι ανυπόμονοι μαζί σου.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Ταύρος, Λέων, Παρθένος, Σκορπιός, Ιχθύς (τέλειο σεξ και με διάρκεια).

Λέων

Είσαι σεξουαλικά αχόρταγη. Μέσα από αυτό επιβεβαιώνεσαι και αισθάνεσαι επιθυμητή ενώ σου αρέσει να έχεις τον έλεγχο τον καταστάσεων. Φυσικά και το να ακούς κοπλιμέντα.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Κριός, Δίδυμος, Καρκίνος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης (μια καλή σχέση με διάρκεια και σεξουαλική χημεία).

Παρθένος

Δεν αφήνεσαι στις σεξουαλικές ορμές αφού για σένα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ένα ρομαντικό δείπνο και το φλερτ δεν συνεπάγεται ότι θα οδηγήσουν στο κρεβάτι ενώ σου αρέσει το σεξ στη φύση.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Ταύρος, Καρκίνος (μια μακροχρόνια σχέση όπου και οι δυο απολαμβάνετε τον έρωτα), Παρθένος, Ιχθύς, Αιγόκερως.

Ζυγός

Αγαπάς την ωραία ατμόσφαιρα και ξέρεις να διεγείρεις τις αισθήσεις. Για σένα το σεξ είναι μια ωραία εμπειρία και σου αρέσει να το κάνεις παντού.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Λέων, Ζυγός,Τοξότης, Υδροχόος (τέλειος συνδυασμός).

Σκορπιός

Είσαι φλογερή και ερωτική και θέλεις να κάνεις πραγματικότητα τις επιθυμίες σου. Έρχεσαι πού κοντά σε αυτόν που αγαπάς και το σεξ σημαίνει συναίσθημα για σένα. Σου αρέσει να ικανοποιείς τον σύντροφό σου στο έπακρο.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Καρκίνος, Λέων, Σκορπιός, Αιγόκερως,  Ιχθύς (πολύ καλό σεξ, ο ένας καλύπτει τον άλλο).

Τοξότης

Σχέση και σεξ δεν πάνε μαζί για σένα. Αγαπάς το περίεργο και το απρόβλεπτο. Σε ενδιαφέρει η ποιότητα αλλά και η ποσότητα ενώ στο σεξ είσαι παιχνιδιάρα,εφευρετική και παθιασμένη.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Κριός, Λέων (πολύ καλό σεξ, κοινά ενδιαφέροντα και σχέση με διάρκεια), Ζυγός, Υδροχόος.

Αιγόκερως

Θέλεις αποκλειστικότητα και σταθερές σχέσεις. Στην αρχή μπορεί να φαίνεσαι ψυχρή και απόμακρη αλλά στην πορεία ξετυλίγεται το χιούμορ σου. Σου αρέσει το σεξ σε διαφορετικά μέρη.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Ταύρο (πολύ καλό σεξ, θέλετε τα ίδια πράγματα και έχετε μέλλον), Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθύς.

Υδροχόος

Το σεξ για σένα είναι ένα παιχνίδι που ανεβάζει την αδρεναλίνη. Το διασκεδάζεις και είσαι εφευρετική ενώ σου αρέσει το γρήγορο και ικανοποιητικό σεξ. Είσαι ανοιχτή σε όλα και λατρεύεις τα πονηρά παιχνίδια.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Δίδυμος, Καρκίνος, Ζυγός (πολύ καλή σεξουαλικότητα, ικανοποιεί ο ένας τον άλλο, σχέση χωρίς ρουτίνα), Τοξότης, Υδροχόος.

Ιχθύς

Προσφέρεις την υπέρτατη ικανοποίηση στον σύντροφό σου γιατί ξέρεις να διαβάζεις την ψυχοσύνθεσή του. Ο αισθησιασμός σου είναι μεγάλος. Σου αρέσουν οι ψίθυροι στο αυτί, οι αυτοσχεδιασμοί και το σεξ στο νερό.

Τα ζώδια με τα οποία ταιριάζεις σεξουαλικά είναι: Καρκίνος (ο ένας προσέχει τον άλλο, ισορροπείτε και περνάτε τέλεια ερωτικά μαζί), Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως.

 

via