Κρήτη

Ηράκλειο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5: Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις για το καλό της πόλης

κουρακης.jpg

Η Δημοτική Κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 πραγματοποίησε την πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές συνάντηση με συμμετοχή του συνόλου των υποψηφίων συμβούλων (δημοτικών και διαμερισματικών) με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και σε κλίμα ενθουσιασμού και με πλούσια ανταλλαγή απόψεων.

Ο Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε το σύνολο των μελών της κίνησης για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που έδωσαν με βάση το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 που έτυχε γενικότερης αποδοχής από τους πολίτες. Μεταξύ άλλων είπε: «Φέραμε μια νέα προσέγγιση για τη τοπική ανάπτυξη και τη λειτουργία του δήμου, τολμήσαμε να διατυπώσουμε ένα φιλόδοξο όραμα για το Ηράκλειο και τις επιμέρους ζώνες, δώσαμε προοπτική σε κάθε πολίτη. Το πρόγραμμα μας αποτελεί ένα κεφάλαιο για το Δήμο». 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ

Εκφράζοντας την ομόθυμη θέληση των παρευρισκομένων επεσήμανε την ανάγκη να λειτουργήσει η Κίνηση με αυτονομία και να συνεχίσει να παράγει ιδέες και προτάσεις για την πόλη, να ενημερώνει και να κινητοποιεί τους πολίτες καθώς και να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις στη τοπική κοινωνία και στο Δήμο. Στις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί το οργανόγραμμα της δημοτικής κίνησης και θα συγκροτηθούν τα όργανα διοίκησης.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης τόνισε: «Είμαστε όλοι ισότιμοι συνεργάτες δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι. Έχουμε δεσμευτεί ότι οι τοπικές κοινότητες θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Δήμου για να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η ποιότητα ζωής στις συνοικίες».

Επίσης αναφέρθηκε και στη σχετική αρθρογραφία για τη διευθέτηση με νομοθετικές παρεμβάσεις των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του «Κλεισθένη» εκφράζοντας την άποψη ότι είναι εφικτές οι προγραμματικές συγκλίσεις και οι συνεργασίες αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτές διασπαστικές κινήσεις που υποσκάπτουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση.    
Τέλος, ο επικεφαλής της Κίνησης Ηράκλειο 3.7.5 επισήμανε: «Ο λαός μας ανέδειξε σε πλειοψηφία και θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις για το καλό της πόλης και τη διασφάλιση της πορείας ανάπτυξης και προόδου στο Δήμο με κοινωνική και χωρική ισορροπία. Σεβόμαστε απολύτως τις δημοκρατικές διαδικασίες. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες που αναλογούν στην Κίνηση μας σε ότι αφορά στην επόμενη δημοτική περίοδο».  
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατική Πρωτομαγιά: To EKH στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

fb_img_1620629676635.jpg

Με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη, Σταύρου Καλλέργη.

Όπως κάθε χρόνο η «Παγκρήτια Πρωτομαγιά» εορτάστηκε στο σπίτι, όπου έζησε και πέθανε ο Σταύρος Καλλέργης και που σήμερα βρίσκεται και το λιτό μνημείο του, στον Μπραχίμο Περάματος Μυλοποτάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος,  Στέλιος Βοργιάς, η Γεν. Γραμματέας του ΕΚΗ, Ελένη Μανουσάκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΕΚΗ, Νεκτάριος Μωϋσάκης. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ αναφέρθηκε στον άνθρωπο, που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της ΕργατικήςΤάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση–συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1983.

Επίσης επεσήμανε ότι «οι αγώνες και τα μηνύματα του Σταύρου Καλλέργη παραμένουν διαχρονικά και οφείλουμε σήμερα όχι μόνο να αναφερόμαστε σε αυτά αλλά κυρίως να φροντίσουμε να ξαναγίνουν «κτήμα» της νέας γενιάς, που δυστυχώς έχει μπροστά της πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Ο Στέλιος Βοργιάς κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατίθεται στη Βουλή για:

- Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
- Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
-Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
- Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)