Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 61 συλλήψεις μετά τα μαχαιρώματα

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στον Δ. Θεσσαλονίκης - 22 οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Στη σύλληψη 61 αλλοδαπών για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση, που σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.
Συνολικά ελέγχθηκαν 160 αλλοδαποί εκ των οποίων, οι 61 συνελήφθησαν και οι 22 προσήχθησαν.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ελλάδα

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο. Πέθανε ο Δήμος Βερούκας του Bazaar

Βερούκας Bazaar

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο ο πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Bazaar, επικεφαλής του Ομίλου Βερούκα, Δήμος Βερούκας, σε ηλικία 56 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 8 Αυγούστου 1964. Ήταν χημικός μηχανικός, απόφοιτος του ΕΜΠ, ΒSc marketing του Deree college of Athens.

Είχε πολυετή εμπειρία στο λιανεμπόριο τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στο franchising και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar ιδρύθηκε το 1994. Σήμερα αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, την ευθύνη των οποίων ο εκλιπών είχε μαζί με τον αδελφό του, Γιώργο.