Κοινωνία

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το 6χρονο αγοράκι που ξυλοκοπήθηκε από τη μητέρα του

αγόρι - κακοποίηση - ανήλικο

Σε καλή κατάσταση είναι το 6χρονο αγοράκι που διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τη μητέρα του.

Το περασμένο Σάββατο ο 6χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τη μητέρα του με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διακομισθεί στην Αθήνα, στο Παίδων Αγ. Σοφία, όπου το πήγε ο πατέρας του.

Όταν οι γιατροί ρώτησαν για τους μώλωπες στο παιδί, ο πατέρας του 6χρονου, προσπαθώντας να πάρει την ευθύνη από τη μητέρα του παιδιού, υποστήριξε ότι οι μώλωπες προκλήθηκαν στο παιδί πάνω στο παιχνίδι με ένα ξαδερφάκι του, με το οποίο μάλωσε.

Τώρα, έχει μπει σε λειτουργία το πρωτόκολλο κακοποίησης ανηλίκου, το παιδί θα περάσει από ιατροδικαστικό έλεγχο και ο εισαγγελέας της Λαμίας μαζί με τους κοινωνικούς λειτουργούς θα αποφασίσουν για το μέλλον του παιδιού. Σύμφωνα με τους γείτονες, η οικογένεια είναι «προβληματική» και έχει άλλα παιδιά, κάποια εκ των οποίων με ειδικές ανάγκες.

Για την υπόθεση μίλησε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», όπου θα φιλοξενηθεί το αγοράκι μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

 

 

«Στις 27/09/20 λάβαμε ενημέρωση για τη μητέρα και τα εμφανή σημάδια του ξυλοδαρμού στο παιδί, και η υπόθεση διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Τότε δεν έγινε τίποτα. Έγινε το περιστατικό με το νοσοκομείο, και τώρα φτάσαμε εδώ. Έγινε το δικαστήριο και το δικαστήριο αποφάσισε να έρθει το παιδί στο Χαμόγελο του Παιδιού μέχρι να αποφανθούν ποιο θα είναι το μέλλον του. Έχει υπάρξει ενδιαφέρον από ένα θείο του, εύχομαι να πάει καλά για να είναι στο οικογενειακό περιβάλλον το παιδί. Θα πάρουμε το παιδί τις επόμενες ημέρες που θα τελειώσουν οι εξετάσεις του, και θα του δώσουμε την αγκαλιά που ξέρουμε, μέχρι να δούμε τι θα γίνει», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Λαμβάνουμε περισσότερες κλήσεις τον τελευταίο καιρό και για βία μεταξύ ανηλίκων. Θέλουμε εκπαιδευμένους αστυνομικούς, και θέλουμε και την κοινωνία να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας. Αν το διπλανό παιδί έχει πρόβλημα, μετά θα έρθει και το δικό μας παιδί. Φοβάμαι μη γίνει συνήθεια και θεωρούμε την κακοποίηση ενός παιδιού μια κατάσταση νορμάλ», συνέχισε ο ίδιος.

«Έχει διαταχθεί ψυχιατρική εκτίμηση για τη μητέρα. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ένας άνθρωπος που έχει ένα πλασματάκι μπορεί να το βασανίζει», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος.

ειδησεις σημερα

Γλυκά Νερά: Στον πιλότο ανήκει τελικά το αποτύπωμα στη μονωτική ταινία

Κορωνοϊός -Τουρκία: Πάνω από 5.600 κρούσματα και 91 θάνατοι σε 24 ώρες

«Συναγερμός» για την εξαφάνιση 17χρονης στην Κόρινθο

Κοινωνία

Ποιος γιορτάζει σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου

λουλούδια

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Οσίων Ξανθίππης και Πολυξένης και Αγίας Ραΐδος της παρθένου.

Γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Ξάνθιππος, Ξανθίππη, Ξανθή, Ξανθούλα, Πολυξένη, Ξένη, Ξένια, Ραΐς, Ραΐδα, Ίρις, Ίριδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του

Κρήτη: Νεκρός άνδρας σε παραλία

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

 

ESPA BANNER