Την ικανοποίησή της για το αίτημα του υπουργείου Οικονομίας περί παράτασης του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 – 2013, εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Όπως προειδοποιεί η Ένωση, σε διαφορετική περίπτωση, τα χρήματα για τη χρηματοδότηση των έργων θα έπρεπε να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό - δυνατότητα που δεν έχει η χώρα, με αποτέλεσμα τα έργα να μείνουν ημιτελή αλλά.
Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης διαβεβαίωσε ότι «θα ζητήσει την παράταση για 6 έως 12 μήνες της προθεσμίας για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013, ώστε να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων, ενώ η έγκριση της παράτασης θα ξεπαγώσει εγκεκριμένες πληρωμές 1 δισ. ευρώ για την ομαλή ολοκλήρωση των έργων».
Ικανοποίηση στην ΚΕΔΕ για το αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ


Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.