Ελλάδα

Γ.Γ. Νοσοκομειακών Γιατρών: Αστείο να λέμε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη στον κοροναϊό

κορωνοϊός

Κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι η Ελλάδα για τον κορωνοϊό, ο οποίος από την Τετάρτη βρίσκεται και επισήμως στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτη Παπανικολάου, οι δηλώσεις του οποίου έρχονται κόντρα στις δηλώσεις των ελληνικών αρχών περί απόλυτης ετοιμότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Παπανικολάου διαβεβαίωσε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τον κοροναϊό, αλλά και οποιοδήποτε έκτακτο υγειονομικό γεγονός.

«Εκείνοι που έσπερναν τον πανικό είναι αυτοί που αναπαράγουν ασχολίαστες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, ότι η χώρα είναι θωρακισμένη» δήλωσε και χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο πανικός και η υστερία είναι πιο επικίνδυνα από την ίδια την ίωση».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, οι λόγοι που το σύστημα περίθαλψης δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες καταστάσεις είναι η υποστελέχωση των νοσοκομείων, η έλλειψη κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και η απαξίωση των εργαζομένων σε νοσοκομεία και φορείς υγείας.

«Είναι αστείο να λέμε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη» κατέληξε.

Ελλάδα

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει ρευστότητα και μέσω της Κάρτας του Αγρότη 2020

τράπεζα πειραιώς ΣΩΣΤΟ

Η Τράπεζα Πειραιώς υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να στηρίζει σταθερά τον αγροτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, και μέχρι την επαναλειτουργία των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ (ΚΥΔ), η Τράπεζα Πειραιώς θα δέχεται αιτήματα για χορήγηση «Κάρτας του Αγρότη» τόσο με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020 όσο και με τις αντίστοιχες του προηγούμενου έτους (2019) για όσους αγρότες, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία. Η Κάρτα του Αγρότη παρέχεται υπό τους όρους και προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των αγροτών σε ρευστότητα, η οποία αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη για την κάλυψη των παραγωγικών τους αναγκών, με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία.