Ελλάδα

Γενικός επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ: Ουδέποτε ο Άδωνις Γεωργιάδης καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων

Άδωνις Γεωργιάδης

Διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης καθόριζε τις τιμές φαρμάκων, ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας και μετέπειτα γενικός επιθεωρητής (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας) ΣΕΥΥΠ, κ. Σταύρος Ευαγγελάτος.

Με δηλώσεις του στο protothema.gr, o καθ' ύλην αρμόδιος, επικεφαλής της οικείας Διεύθυνσης, κ. Ευαγγελάτος, αποσαφηνίζει τι ίσχυε στο υπουργείο Υγείας επί Γεωργιάδη αλλά και επί των προκατόχων και των διαδόχων του κ. Γεωργιάδη στην Αριστοτέλους αναφορικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων και απορρίπτει τις αιτιάσεις της εφημερίδας «Αυγή» ότι σε αναφορές του εκθέτει τον τότε υπουργό Υγείας και τον εμπλέκει στην τιμολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών.

«Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου η παραμικρή προνομιακή σχέση του τότε υπουργού Υγείας με οποιαδήποτε συγκεκριμένη εταιρεία» επισημαίνει με δήλωσή του στο protothema.gr ο κ. Ευαγγελάτος.

«Οι διατάξεις τιμολόγησης της υπουργικής απόφασης πράγματι δεν εκδίδονταν σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Φαρμάκων-Φαρμακείων του υπουργείου, διαδικασία που, από όσο γνωρίζω, ακολουθήθηκε και από τους επόμενους υπουργούς Υγείας. Η εικόνα, που έχω, επί της δικής μου θητείας, για την τιμολόγηση των φαρμάκων είναι ότι υπήρχε απευθείας συνεννόηση του υπουργού με την τρόικα» αναφέρει.

Εξηγεί δε ακριβώς ποια ήταν η διαδικασία τιμολόγησης των φαρμάκων: «Μετά την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για την τιμολόγηση των φαρμάκων, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αναρτούσε προτεινόμενο δελτίο τιμών φαρμάκων και οι όποιες ενστάσεις συζητούνταν στην πολυμελή Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων. Με ομόφωνη ενυπόγραφη εισήγηση της Επιτροπής Τιμών, ο υπουργός Υγείας υπέγραφε το δελτίο τιμών φαρμάκων».

Ελλάδα

Απίστευτες εικόνες: Φορτηγά ανατράπηκαν στη μέση του δρόμου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

αναποδογυρισμένο φορτηγό Ξάνθη

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας τα δύο τελευταία 24ωρα, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν και ζημιές, στην πόλη της Ξάνθης, αλλά και στον κάμπο.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, ανατροπές φορτηγών σημειώθηκαν στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, στο Σέλερο, στο Κουτσό, στη ΣΕΒΑΘ αλλά και λίγο έξω από τα Βεφέικα.

αναποδογυρισμένο φορτηγό στην εθνική οδό
αναποδογυρισμένο φορτηγό στην εθνική οδό

Οι οδηγοί των φορτηγών φαίνεται πως έχασαν τον έλεγχο λόγω των θυελλωδών ανέμων με αποτέλεσμα τα οχήματά τους να εκτραπούν της πορείας τους και να ανατραπούν. Σε όλες τις περιπτώσεις των τροχαίων καταγράφονται μόνο υλικές ζημιές, και ευτυχώς κανένας τραυματισμός.

αναποδογυρισμένο φορτηγό στην Ξάνθη
αναποδογυρισμένο φορτηγό στην Ξάνθη

Ταυτόχρονα, η Τροχαία δεν σταμάτησε να δέχεται κλήσεις για φορτηγά που είχαν βγει από τον δρόμο και είχαν αναποδογυρίσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.