Ελλάδα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Εύβοια - Πνίγηκε 86χρονη (Βίντεο-Φωτό)

εύβοια - πλημμύρες

Η σφοδρή κακοκαιρία "Θάλεια" , που πλήττει την Εύβοια, με βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές αρκετές περιοχές του νομού και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

 

 

 

 

Αρκετά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει, με την πυροσβεστική να δέχεται πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια 86χρονη γυναίκα η οποία διέμενε σε ισόγεια κατοικία στα Πολιτικά, έχασε τη ζωή της από πνιγμό, ενώ στην περιοχή του Αγίου υπάρχει αμάξι εγκλωβισμένο από χείμαρρο.

Αρκετά ισόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει - Εύβοια
Αρκετά ισόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει - Εύβοια

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται μέχρι και αυτήν την ώρα οι Δήμοι Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Σε πολλά σημεία το νερό ξεπερνά το 1,5 μέτρο και η πολλοί δρόμοι έχουν αποκλειστεί, γεγονός που δυσχαιρένει το έργο της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Εύβοια - Οι δρόμοι έχουν κλείσει
Εύβοια - Οι δρόμοι έχουν κλείσει

Ο ποταμός Λήλας έχει υπερχειλίσει, ενώ οι αρχές δε μπορούν ούτε να προχωρήσουν σε εκκένωση των γύρω σπιτιών, καθώς όποιος βγει από το σπίτι του κινδυνεύει να παρασυρεί απο τα ορμητικά νερά. Οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας Χαλκίδας, που βρίσκονται εκεί, έχουν εγκλωβιστεί και οι ίδιοι.

 

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ Τα ξημερωματα πλυμμηρισε το σπιτι του Γιαννακη στα Πολιτικα Ευβοιας ,τα παντα...

Posted by Eleni Pizania on Saturday, 8 August 2020

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κεραυνός έκαψε δέντρο.

Κεραυνός έπεσε πάνω σε δέντρο
Κεραυνός έπεσε πάνω σε δέντρο

 

Ελλάδα

Ένταση στο υπουργείο Υγείας ανάμεσα σε μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και ΜΑΤ

ΠΟΕΔΗΝ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιούν διαμαρτυρία προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν τον υπουργείο. 

Συγκεκριμένα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν οι τελευταίοι τούς έκλεισαν τον δρόμο προς το υπουργείο, κάτι που, όπως φώναζε ο κ. Γιαννάκος, «δεν έχει ξαναγίνει». 

Η Ομοσπονδία πραγματοποιεί διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού στα νοσοκομεία.