Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

ΑΓΙΟ ΦΩΣ
 clock 19:47 | 19/04/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Σε κλίμα κατάνυξης έφθασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το κρατικό αεροσκάφος που μετέφερε το 'Αγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Το Άγιο Φως παρέδωσε στην ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ.

Μαζί με τον κ. Λοβέρδο ταξίδεψαν στην Ιερουσαλήμ ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως εκπρόσωπος της Βουλής και επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο μητροπολίτης Γρεβενών, Δαυίδ και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, πατήρ Ιερώνυμος.

 

Στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε μία σύντομη τελετή υποδοχής του Αγίου φωτός με την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους. Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφους, στην Πλάκα, όπου από εκεί θα διαμοιραστεί σε όλη την Αττική. Το Άγιο Φως θα μοιραστεί κατόπιν με ειδικές πτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο Ηράκλειο το Άγιο Φως θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο στις 21:45 και στα Χανιά στις 20:30 με έκτακτες πτήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Νεκρός ο οδηγός που έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι

Ηράκλειο: Επιχείρηση απομάκρυνσης εύφλεκτων υλικών από γειτονιές και ναούς για το κάψιμο του Ιούδα

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis