Ελλάδα

Ανάπτυξη του τουρισμού μέσω δράσεων του ΕΟΤ

τουρισμός

Δημοσιογράφοι από επτά χώρες, βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα ή προγραμματίζουν να την επισκεφτούν τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να παρουσιάσουν δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς στο κοινό των χωρών τους. Τα δημοσιογραφικά αυτά ταξίδια (Press Trips) διοργανώνονται από τον ΕΟΤ και τα κατά τόπους Γραφεία του, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής στρατηγικής για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
 
Ειδικότερα:
 
από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ, την Αθήνα  επισκέφθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του δημόσιο γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Deutche Welle για τα γυρίσματα επεισοδίου με τίτλο «Meet a local» που θα μεταδοθεί κατά τους επόμενους μήνες στο εβδομαδιαίο τουριστικό «μαγκαζίνο» του σταθμού «Check-in».
 
Από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, o EOT διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, press trip στην πόλη για δημοσιογραφικό συνεργείο του αυστριακού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ORF3. Το συνεργείο πραγματοποίησε γυρίσματα για τις ανάγκες 25λεπτου τουριστικού ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Besser reisen» και θα προβάλει την πόλη ως city break προορισμό για όλο τον χρόνο.
 
Από τη 1η έως την 5η Ιουνίου,o ΕΟΤ σε συνεργασία με τον Προαθωνικό Οργανισμό Προβολής, διοργάνωσε δημοσιογραφικό ταξίδι για επτά γερμανούς δημοσιογράφους σημαντικών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ευρείας κυκλοφορίας αλλά και ειδικού Τύπου (Suddeutsche Zeitung, Die Welt, Die Zeit, Travelbook κ.ά.), οι οποίοι επισκέφθηκαν την ανατολική Χαλκιδική και παρακολούθησαν τις γαστρονομικές εκδηλώσεις «Mount Athos Area Kouzina 2016», που πραγματοποιούνται στην περιοχή έως τις 15 Ιουνίου.
 
Από 1 έως 11  Ιουνίου στην Πελοπόννησο και την Αθήνα βρέθηκε ο βραβευμένος αρθρογράφος –ειδικός στον τουρισμό και την γευσιγνωσία- κ. Raphael Kadusin, συντάκτης των εκδόσεων του Πανεπιστημίου του Wisconsin . Επισκέφτηκε την Ελλάδα ως  συνεργάτης  της εφημερίδας Wall Street Journal με σκοπό να προβάλλει στις ΗΠΑ την Πελοπόννησο.
 
Από τις 6 Ιουνίου και έως τις 18 Ιουνίου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, την Αθήνα και την Κρήτη επισκέπτονται δημοσιογράφοι του περιοδικού FATA της Ουκρανίας, το οποίο ειδικεύεται σε θέματα σχετικά με τη διοργάνωση γάμων, ταξιδιών μέλιτος και ρομαντικών ταξιδιών.
 
Από τις 9 Ιουνίου και έως τις 13 Ιουνίου, ο ΕΟΤ διοργανώνει press trip στην Αθήνα και την Ύδρα για πέντε εκπροσώπους  βρετανικών ΜΜΕ, που προβάλλουν ειδικές μορφές τουρισμού.
 
Επίσης , ο ΕΟΤ διοργανώνει ταξίδι για Ελβετίδα δημοσιογράφο, η οποία επισκέπτεται  από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου  τη  Μήλο και τη Σίφνο για τη σύνταξη αναλυτικού αφιερώματος στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog: www.patotra.com, ενώ έως τις 22 Ιουνίου την Αθήνα επισκέπτεται  ταξιδιωτικός δημοσιογράφος του κορυφαίου βρετανικού περιοδικού National Geographic Traveler προκειμένου να συντάξει εκτενές αφιέρωμα στην ελληνική πρωτεύουσα και τα ιδιαίτερα, μοναδικά στοιχεία της.
 
Τέλος, από τις 18 έως τις 29 Ιουνίου ο ΕΟΤ οργανώνει ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) για συνολικά 21 Ρώσους bloggers και opinion makers, οι οποίοι σε πέντε γκρουπ θα επισκεφθούν νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Χίο, Λέσβο και Σάμο) και των Δωδεκανήσων (Κω και Ρόδο), την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Δελφούς και Αράχωβα), καθώς και τη Θεσσαλία (Μετέωρα, Βόλο και Πήλιο). 
 
Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ  κ . Δημήτρης Τρυφωνόπουλος:
«Το έργο προβολής της Ελλάδας  από τον ΕΟΤ, είναι πολύπλευρο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο. Τα press  trips  είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που οργανώνει κάθε χρόνο η κεντρική υπηρεσία και τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού, στο πλαίσιο μία συνεχούς προσπάθειας, να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τους τελευταίους μήνες , οι δράσεις μας  έχουν πολλαπλασιαστεί και αυξάνονται συνεχώς με συνέπεια να προσδοκούμε και  φέτος μία νέα χρονιά -ρεκόρ εσόδων και αφίξεων».
 

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ποινική δίωξη στους «Ελληνες αυτόχθονες ιθαγενείς» για διασπορά ψευδών ειδήσεων

έλληνες ιθαγενείς

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση σε ανυπακοή (πλημμελήματα) σε βάρος δυο προσώπων που φέρονται ως διαχειριστές της ιστοσελίδας «Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς», προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η εν λόγω σελίδα εμφανίζεται να καλεί σε μη εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνει η Πολιτεία για τη πρόληψη της μετάδοσης της πανδημίας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την διαβίβαση σχετικής δικογραφίας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εξάλλου, η εισαγγελία Πρωτοδικών πρόσφατα είχε ασκήσει ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει αρνητής του κορωνοϊού αλλά και του εμβολίου ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης των ασθενών, υποστηρίζοντας πως γίνονται χωρίς λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Μετέφεραν τον Μητροπολίτη από το Αγρίνιο σε ΜΕΘ και άφησαν 50χρονο εμβολιασμένο σε λίστα αναμονής

Κορωνοϊός - ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές

 

ESPA BANNER