Ελλάδα

56χρονος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 14χρονο αγόρι

ασέλγεια

Με διακριτικότητα ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας μία σοβαρή καταγγελία αποπλάνησης ανηλίκου που φέρεται να συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Κω. Ως δράστης φέρεται ένας 56χρονος Έλληνας κάτοικος του νησιού, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε έναν 14χρονο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του αγοριού την περασμένη Τετάρτη, το ανήλικο παιδί γνωρίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες με τον 56χρονο μέσω κοινού γνωστού τους, ωστόσο κάποια στιγμή τις προηγούμενες ημέρες φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, όπως αποκάλυψε το ίδιο το αγόρι στην μητέρα του.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 56χρονου και κατέσχεσαν το κινητό του και σκληρούς δίσκους υπολογιστή που εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για διερεύνηση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ελλάδα

Novartis: Εισαγγελική έρευνα περί διαρροής στοιχείων από τα απόρρητα έγγραφα του FBI

FBI

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνει το ζήτημα της ενδεχόμενης διαρροής στοιχείων από τα απόρρητα έγγραφα του FBI που αφορούν στην υπόθεση της Novartis. Ζήτημα το οποίο ανέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε απαντητικό έγγραφο που απέστειλε προχθές στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Για το θέμα αυτό διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλη Ιωάννιδη, στον οποίο η κυρία Τουλουπάκη είχε κοινοποιήσει το σχετικό έγγραφό της, όπως επίσης το είχε κοινοποιήσει και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής έχει ζητήσει κατ' επανάληψη τα συγκεκριμένα έγγραφα από την εισαγγελέα Διαφθοράς, πλην όμως εκείνη αρνείται να τα αποστείλει επικαλούμενη τόσο την προστασία των μαρτύρων όσο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δικαστική συνδρομή που έχει υπογράψει η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τις ΗΠΑ.

Στο τελευταίο, ωστόσο, απαντητικό της έγγραφο προς την επιτροπή, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην επιτροπή στοιχεία από αυτά όπως για παράδειγμα τους αριθμούς πρωτοκόλλου τους, ή παρείχε αντίγραφα στην επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς προέβη στις παραπάνω αναφορές μετά τη διαπίστωση ότι στο τελευταίο έγγραφο της επιτροπής με το οποίο ζητείται εκ νέου η λήψη των εγγράφων του FBI, αναφέρονται ένα προς ένα τα επίμαχα έγγραφα, οι αριθμοί πρωτοκόλλων τους και οι ημερομηνίες τους. Ωστόσο, όπως λέγεται τα έγγραφα αυτά βρίσκονται μόνο στην κατοχή της εισαγγελίας Διαφθοράς και είναι καλά φυλασσόμενα.

Ακόμη, η κυρία Τουλουπάκη στο απαντητικό της έγγραφο προς την προανακριτική επιτροπή, φέρεται να επαναλαμβάνει πως είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.