Ελλάδα

Κοινωνία

Με παρέλαση και γλέντι στο Σύνταγμα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο

parelasi.jpg

Με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και το παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός παρέστησαν νωρίτερα στην δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο πριν από την παρέλαση.

Η στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται χωρίς κιγκλιδώματα για τους πολίτες, ενώ ο χώρος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη είναι ελεύθερος και οι εξέδρες των επισήμων βρίσκονται εκατέρωθεν του μνημείου.

Για πρώτη φορά φέτος παρήλασαν ένα τμήμα από τον Έβρο και ένα τμήμα Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, καθώς και τα ιστορικά λάβαρα του Αγώνα από τη Μάνη, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Ψαρά και την Κρήτη και το λάβαρο του Ρήγα Φεραίου που θα ακολουθήσουν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητες και πεζοπόρες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πτήσεις ελικοπτέρων των Τριών Κλάδων και πολεμικών αεροσκαφών όλων των τύπων.

Ελλάδα

Μητσοτάκης-Ελπιδοφόρος: Συνάντηση μετά τις εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Μητσοτάκης Ελπιδοφόρος

Με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, με κυβερνητική πηγή να επισημαίνει ότι «αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη διευκρινιστική ανακοίνωση του κ. Ελπιδοφόρου με την οποία εκφράζει τη λύπη του για την οδύνη που προκάλεσε σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», όπου παρέστη και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου, συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

Ηράκλειο: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ηλικιωμένου

 

ESPA BANNER