Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε και συγκεκριμένα από το νοσοκομείο της πόλης:
"Στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει τι άφησε πίσω του το μνημόνιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κάποιοι μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει πλεόνασμα απελπισίας, υγειονομικής φτώχειας και απανθρωπιάς. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Τρεις κάλπες, αλλά μια επιλογή. Να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ζωή μας, το μέλλον μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο μνημόνια και τρόικα και τις κυβερνήσεις που τα υλοποιούν να καταστρέφουν τη ζωή μας. Γι’ αυτό εμείς βάζουμε τον πήχη στο να φύγει αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής και να οικοδομήσουμε από την αρχή, με δυσκολίες αλλά με αυτοπεποίθηση μια Ελλάδα που μας αξίζει, μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και κοινωνική συνοχή.
Δείτε το βίντεο
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Όντως υπάρχει ένα πλεόνασμα απελπισίας στο ΣΥΡΙΖΑ. Πόνταραν στην καταστροφή που δεν ήρθε και θλίβονται που πληθαίνουν τα σημάδια εξόδου από την κρίση.
Διχαστικοί όπως πάντα, και τώρα πιο αξιολύπητοι από ποτέ.