Κόσμος

Τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά «αστειεύεται» ο Πούτιν

Πούτιν

Τα σύνορα της Ρωσίας «δεν τελειώνουν πουθενά», είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη διάρκεια εκδήλωσης της Ρωσικής Εταιρείας Γεωγραφίας, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους, για να προσθέσει: «Αστειεύομαι...».

Ανεβαίνοντας στη σκηνή με δύο μαθητές με μεγάλες γνώσεις γεωγραφίας -οι οποίοι σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek έμοιαζαν μάλλον τρομοκρατημένοι-, ο Πούτιν ρώτησε τον έναν από αυτούς πού οριοθετούνται τα σύνορα της Ρωσία.

«Τα σύνορα της Ρωσίας τελειώνουν στον Βερίγγειο πορθμό με τις ΗΠΑ» τού απάντησε το παιδί.

«Τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά» απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αγκαλιάζοντας το παιδί, πριν κοιτάξει τις κάμερες και πει: «Αστειεύομαι».

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση και η φράση του Πούτιν έγινε γρήγορα δημοφιλές θέμα στο Twitter, αν και πολλοί ήταν αυτοί που δεν θεώρησαν ιδιαίτερα «χιουμοριστική» τη φράση του Πούτιν.

Μάλιστα, ο ουκρανός πρεσβευτής στη Φιλανδία, ανήρτησε στο Twitter την εικόνα μιας κατεστραμμένης καλύβας, γράφοντας: «Τα σύνορα της Ρωσίας δεν τελειώνουν πουθενά».

Το Κρεμλίνο δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κόσμος

Κύπρος: 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος

COVID-19,Κύπρος

Εναν θάνατο και 202 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο ανέρχεται σε 167, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 28.811.

Νοσηλεύονται 193 ασθενείς COVID-19, εκ των οποίων οι 59 σε σοβαρή κατάσταση.
Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8.014 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ