Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Sueddeutsche Zeitung: H Eλλάδα ανακάμπτει, τώρα πρέπει να γίνει ελάφρυνση του χρέους

ελληνικό χρέος
 clock 11:30 | 03/06/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

«Η Ηώ, η Ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι, γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή για την αυγή η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης.

Ρόδινες είναι και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το υπόλοιπο έτος, διότι η Ελλάδα αναμένει αύξηση των τουριστών. Αυτό βοηθά την ανάπτυξη και ίσως παρακινήσει τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να δοθεί η επόμενη δόση. Γι’ αυτό πρέπει ιδίως η γερμανική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να καταλήξουν να το αποφασίσουν ξεπερνώντας του ενδοιασμούς», σχολιάζει η έγκυρη εφημερίδα του Μονάχου, Sueddeutsche Zeitung.

«Οι Έλληνες έπρεπε να περάσουν μια μακριά νύχτα για να μπορέσουν να δουν τώρα την αυγή. Ήταν μια νύχτα με πολλές θυσίες η οποία αφήνει πίσω της πολλούς φτωχούς ανθρώπους. Τώρα, είναι καιρός να αποδοθούν τα πολιτικά, συμβολικά και ψυχολογικά εύσημα στη χώρα κάνοντας ελάφρυνση του χρέους. Είθε να τους βοηθήσει η Αθηνά, η θεά της σοφίας και προστάτιδα της Αθήνας», καταλήγει το σχόλιο της Sueddeutsche Zeitung.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis