Κόσμος

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις από και προς Τουρκία

αεροπλανο

Οι αμερικανικές αρχές ανέστειλαν τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών προς την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και απαγόρευσαν όλες τις πτήσεις με προέλευση την Τουρκία με ή χωρίς ενδιάμεση στάση του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες, μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, η οποία από την έναρξη της απόπειρας πραξικοπήματος χθες προσπαθεί να ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο τους αμερικανικούς πολίτες διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει πως οι αμερικανικές αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) "απαγόρευσαν όλες τις πτήσεις από ή προς την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα".
Η πρεσβεία υπογραμμίζει ιδιαίτερα πως η ασφάλεια στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης "έχει μειωθεί σημαντικά". Απαγόρευσε στους αμερικανούς δημοσίους υπαλλήλους να το χρησιμοποιούν.
Η πρεσβεία αναφέρει επίσης πως "όλες οι αεροπορικές εταιρίες, όποια κι αν είναι η εθνικότητά τους, απαγορεύεται να μεταβαίνουν από την Τουρκία στις Ηνωμένες Πολιτείες με ή χωρίς ενδιάμεση στάση του αεροσκάφους ".
Η FAA δεν έχει απαντήσει ακόμη στο Γαλλικό Πρακτορείο για το πότε οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να αρθούν.
 

Κόσμος

Ελπιδοφορος: Εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την εκτίμηση Μπάιντεν στην Ορθόδοξη Εκκλησία»

ελπιδοφόρος

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις θερμές ευχές για το Πάσχα που απηύθυνε με δήλωσή του προς όλους τους φίλους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κοινότητας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζόζεφ Μπάιντεν, με την Πρώτη Κυρία, Τζιλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον χαιρετισμό του Αμερικανού Προέδρου ως ένα μήνυμα που αντανακλά την κοινή ελπίδα όλων των ανθρώπων για τον θρίαμβο του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Εξέφρασε, μάλιστα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Τζόζεφ Μπάιντεν για τις αξίες της πίστης που ενστερνίζεται και για την εκτίμησή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σύσταση των «Γερουσιαστών για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό», ανακοίνωσε ο Ελπιδοφόρος

Εμβόλια: Διχασμένοι οι ηγέτες της ΕΕ για την άρση της πατέντας

Σύνοδος Κορυφής: Πολωνία και Ουγγαρία αντιτάχθηκαν στη χρήση του όρου «ισότητα των φύλων»