Κόσμος

Μήνυμα ενότητας ενόψει Brexit εξέπεμψε ο Γιούνκερ

720_133816_66356bcbcd-a770baa87f2e2a0f.jpg

Μήνυμα ενότητας μεταξύ των 27 κρατών - μελών εξέπεμψε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ε.Ε. για το Brexit.
«Η ενότητα των 27 της Ε.Ε. δεν είναι εικονική, αλλά πραγματική» τόνισε, μεταξύ άλλων, χαιρετίζοντας την ομόφωνη έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
«Πρέπει να ρυθμίσουμε τις διατυπώσεις του διαζυγίου με το Ηνωμένου Βασίλειο» έσπευσε να προσθέσει, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι οι πραγματικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μετά τις βρετανικές εκλογές.
Απευθυνόμενος προς το Λονδίνο, υποστήριξε με νόημα, πως ορισμένοι υποτιμούν τις δυσκολίες, τις οποίες θα έχει μια συμφωνία για το Brexit, ενώ παράλληλα, αξίωσε «πραγματικές εγγυήσεις» για τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε.
Περιγράφοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων, εξήγησε ότι θα διεξαχθούν δύο γύροι επαφών, καθώς ο πρώτος θα αφορά τους όρους αποχώρησης και ο δεύτερος τις μελλοντικές σχέσεις Ε.Ε. - Ηνωμένου Βασιλείου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, χαιρέτισε το πνεύμα ομοφωνίας των κρατών - μελών, σημειώνοντας ότι πρώτη φορά επιτεύχθηκε συμφωνία σε διάστημα μόλις τεσσάρων λεπτών.
«Έχουμε την ομόφωνη στήριξη των 27 χωρών όχι μόνο για την ουσία, αλλά και για τη μέθοδο των διαπραγματεύσεων» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ειδική μνεία έκανε στο ζήτημα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και στα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε., οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κόσμος

Ινδία- Κορωνοϊός: Ακόμη 533 θάνατοι και 43.000 κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα

ινδία κορωνοιός

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 533 ασθενείς με την COVID-19 –ισάριθμοι με την προηγουμένη– και επιβεβαιώθηκαν 42.982 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην αχανή ασιατική χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 426.290 νεκρούς επί συνόλου 31,81 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο το τελευταίο διάστημα υποδεικνύουν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που αποδείχθηκε τρομακτικά φονικό, έχει αποκλιμακωθεί στη χώρα που καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ

.Ινδοί και ξένοι ειδικοί ωστόσο χαρακτηρίζουν υποτιμημένους τους επίσημους αριθμούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανοίξουν τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους

Αύριο οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις αναστολές Ιουλίου

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο