Κόσμος

Κροατία: Οριακά μπροστά «δίνουν» τα exit poll τους Σοσιαλδημοκράτες

κυβερνηση κροατια

Προβάδισμα διατηρούν στους κροατικές κάλπες οι Σοσιαλδημοκράτες με exit poll της κρατικής τηλεόρασης να τους «δίνει» 58 σε σύνολο 151 εδρών στο Κοινοβούλιο. Η συντηρητική Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ) ακολουθεί από κοντά σε 57 έδρες, ενώ το κεντροδεξιό Most (Γέφυρα), το οποίο και αναμένεται να έχει ρόλο ρυθμιστικού παράγοντα, έρχεται τρίτο συγκεντρώνοντας 11 έδρες.

Οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών θα κριθεί με μικρή διαφορά μεταξύ της Δεξιάς και της Αριστεράς, αβεβαιότητα η οποία υπονομεύει την άρση του πολιτικού αδιεξόδου μίας χώρας που βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση και με την αυξανόμενη ένταση των σχέσεών της με τη γειτονική της Σερβία. 

Κόσμος

Δύο κρούσματα της παραλλαγής Omicron εντοπίστηκαν στη Βαυαρία

Ειδικά για το θέμα της μετάλλαξης του νέου ιού και τις συνέπειες που μπορεί αυτό να επιφέρει, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί.

Δύο κρούσματα της παραλλαγής Omicron εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Οι δύο ασθενείς, που έχουν τεθεί σε απομόνωση, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού».

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία. Ο Σταϊνμάιερ επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ την Τετάρτη θα επισκεπτόταν το Κατάρ.

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη λόγω των εξελίξεων του τελευταίου 24ωρου, εξήγησε το γραφείο του, αναφερόμενο στην ανάδυση της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Omicron: Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που ταξίδεψαν από τη Ν. Αφρική

Μετάλλαξη Omicron: Ο Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα στη Βρετανία

Μετάλλαξη Omicron: Κανένα κρούσμα στην Ελλάδα ανάμεσα σε 40.000 θετικά τεστ

ESPA BANNER