Κόσμος

Αίγυπτος: Σύλληψη ανταρτών που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

αιγυπτος

Η αστυνομία στην Αίγυπτο συνέλαβε 10 μέλη ανταρτικής ομάδας, που είναι ύποπτα ότι σχεδίαζαν αντικυβερνητικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην επαρχία του Σουέζ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου των Εσωτερικών.

Οι ύποπτοι ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά δικαστικών στόχων και στόχων που σχετίζονται με την ασφάλεια, ενώ ένας από τους υπόπτους φέρεται να έχει εκπαιδευτεί από ομάδα που είναι πιστή με το Ισλαμικό Κράτος και δρα στην περιοχή του Σινά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Κίνα - κορωνοϊός: Μαζικά πρωκτικά τεστ για τον εντοπισμό του ιού

Κίνα κορωνοϊός

Μαζικά είναι τα πρωκτικά τεστ κορωνοϊού που εφαρμόζει η Κίνα και κυρίως σε όσους φθάνουν από το εξωτερικό, αλλά και σε όσους κρίνει ότι έχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Όπως έγινε γνωστό, από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, σε συνοικία του Πεκίνο οι ειδικοί προχώρησαν σε πρωκτικά τεστ κορωνοϊού με μια ειδική μπατονέτα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό Λι Τονγκζένγκ του νοσοκομείου Γουάν του Πεκίνου, το πρωκτικό τεστ επιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί επειδή ο κορωνοϊος βρίσκεται περισσότερο στον πρωκτό παρά στις αναπνευστικές οδούς.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι μεγάλες αντιδράσεις στα social media, με το CCVT να σημειώνει ότι δεν υπάρχει τάση γενίκευσης αυτής της μεθόδου ελέγχου.

Στην Κίνα πάντως όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να παρουσιάζουν πριν από την επιβίβαση δύο αρνητικά τεστ για Covid (PCR και αντισωμάτων) και, μόλις αφιχθούν, να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Το μέτρο αυτό επιβάλλεται επίσης σε όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντως με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το 2021 έχει μετατραπεί ήδη σε μια φρικτή χρονιά για τους κατοίκους συνοικιών του Πεκίνου, στις οποίες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα νοσούντες: όλοι τους υποβλήθηκαν σε πρωκτικό διαγνωστικό τεστ με ειδική μπατονέτα.

Στο Ίντερνετ, οι αντιδράσεις κυμαίνονται σήμερα από τον φόβο μέχρι τον χλευασμό.

«Ανακουφισμένος που επέστρεψα στην Κίνα!», γράφει ένας χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

«Δεν είναι υπερβολικά οδυνηρό, όμως είναι ασφαλώς σούπερ ταπεινωτικό», εκτιμά ένας άλλος.

Μερικοί που έχουν ήδη υποστεί το πρωκτικό τεστ, συνέρχονται χρησιμοποιώντας το χιούμορ.

«Έκανα δύο πρωκτικά διαγνωστικά τεστ. Μέσα στη φούρια, μου πήραν επίσης δείγμα από τον φάρυγγα. Κάθε φορά, φοβόμουν πως η νοσηλεύτρια θα ξεχάσει να αλλάξει την ειδική μπατονέτα από το ένα στο άλλο», αστειεύεται ένας χρήστης του Weibo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Κορωνοϊός: Στον «αέρα» το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων

Σήφης Βαλυράκης: Το στοιχείο-κλειδί για τη διαλεύκανση του θανάτου του