Αθλητικά

Με διευρυμένη βάση ο τρόπος εκλογής στις Ομοσπονδίες

ayg.jpg

Η πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee, της Επιτροπής που συστάθηκε σε συνεργασία με τις FIFA/UEFA για την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/1) το μεσημέρι στο υφυπουργείο αθλητισμού.

Πέραν του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχαν οι: Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών – μελών FIFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Μαρκ Τίμερ (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA), Νίκολας Ραουντένσκι (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA), Χαράλαμπος Τσιανάκας (Νομικός Σύμβουλος Υπουργείου Δικαιοσύνης), - Ιωάννης Αναστασάκος (Σύμβουλος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη), Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (Αθλητικός Εισαγγελέας), Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας), Πετρ Φούσεκ (Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας UEFA), Ευάγγελος Γραμμένος (Πρόεδρος ΕΠΟ), Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1), Εκπρόσωπος από κάθε μία εκ των 14 ΠΑΕ μελών της Super League1, Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2 και FL) και ο Αλέξης Δεδες (Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ).

Από την συνεδρίαση προέκυψε μια σοβαρή είδηση που αφορά τον τρόπο εκλογή προέδρου στις Ομοσπονδίες. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο υφυπουργός αθλητισμού προτίθεται να... ανοίξει τη διαδικασία και πλέον οι πρόεδροι να εκλέγονται από μια πιο διευρυμένη βάση εκλεκτόρων και να τυγχάνουν πιο ευρείας αποδοχής.

Για παράδειγμα, στην ΕΠΟ που θα κάνει εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και όχι τον Οκτώβριο υπό την επίβλεψη μάλιστα των ξένων αξιωματούχων, η εκλογή του νέου προέδρου να μη γίνει μονάχα από τις Ενώσεις που έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά από μια πιο διευρυμένη βάση, με στόχο να είναι πιο αδιάβλητη η διαδικασία και να μην υπάρχει περίπτωση χειραγώγησης και ελέγχου του τελικού αποτελέσματος.

Ο στόχος είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας να έχει μεγαλύτερη αποδοχή και να συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι στη διαδικασία εκλογής του. Βέβαια, μένει να φανεί αν θα υπάρξουν αντιδράσεις είτε από τις ίδιες τις Ενώσεις είτε από τις ΠΑΕ, ενώ φαίνεται να υπάρχει συνεννόηση με τις FIFA και UEFA, ώστε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζόραν Λάκοβιτς φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της Steering Committee να φύγει η διαιτησία από τις Ενώσεις και να γίνει ξανά ανεξάρτητη, με δική της Ομοσπονδία, με στόχο να μην ελέγχονται οι ρέφερι και να μην μπορούν να δέχονται πιέσεις από πολλές πλευρές, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Επίσης, τόνισε πως θα έπρεπε να έχει πιο παρεμβατικό ρόλο στα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι τόσο συμβουλευτικό.

Αθλητικά

Super League 1: Ματς - πρόκληση για ΟΦΙ στη Βέροια

ierapetra.jpg

Στη Βέροια φιλοξενείται σήμερα Σάββατο ο ΟΦΙ σ' ένα μεγάλο παιχνίδι για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

Η κρητική ομάδα ισοβαθμεί μάλιστα με τη "Βασίλισσα του Βορρά" στην 3η θέση και μία πιθανή νίκη, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό σε μία δύσκολη έδρα, μπορεί ν' "ανοίξει την όρεξη" για άνοδο αλλά ακόμη και για πρωτιά, αφού την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει στην Ιεράπετρα τα Τρίκαλα!

Οι πρωτοπόροι με τη σειρά τους έχουν εύκολο θεωρητικά έργο με τον Θεσπρωτό στην έδρα τους, όπως και η Νίκη Βόλου, που θα βρεθεί στην Χαλκιδική για το ματς με την Τρίγλια.

Στη Ρόδο, ο Διαγόρας θα υποδεχτεί το Αιγάλεω που θέλει βαθμούς για να κάνει βήμα παραμονής, ενώ στην Καβάλα η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τον Ιάλυσο που βρίσκεται οριακά κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Η 22η αγωνιστική

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου
15:00 Διαγόρας-Αιγάλεω
15:00 Τρίκαλα-Θεσπρωτός
15:00 Βέροια-ΟΦ Ιεράπετρας (ΕΡΤ3)
15:00 Νίκη Βόλου-Τρίγλια

Κυριακή 1 Μαρτίου
15:00 Ιωνικός-Ολυμπιακός Βόλου
15:00 Καβάλα-Ιάλυσος
16:00 Ασπρόπυργος-Καλαμάτα (ΕΡΤ3)