Αθλητικά

Διαβάστε επίσης

Αυγενάκης: Εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΗ- Διαμαρτυρία αθλητών

kolymvisi_paidia.jpg

Για δεύτερο συνεχόμενο Σεπτέμβρη το κολυμβητήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου καθυστερεί να ανοίξει εις βάρος των αθλητών -τριων.Ο λόγος αυτή τη φορά ειναι  ότι η διοίκηση του ΕΑΚΗ θέλει πρώτα να μοιραστούν σε όλα τα σωματεία οι διαδρομές βάση βαθμολογίων και μετα να ανοίξει.
«Γιατί δεν ανοίγουν με την περσυνή κατανομή των διαδρομών όπως ζήτησαν τα σωματεία έως ότου αποφασιστεί η φετινή κατανομή των διαδρομών ;
Που άλλου γίνεται αυτό;
Ποτε ξανάγινε ;» διερωτήθηκαν σήμερα αθλητές ,παράγοντες ,προπονητές ,γονείς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο χώρο του κολυβητηρίου ,καταγγέλλοντας την αδιάλλακτη στάση της διοίκησης η οποία κατάφερε να ανανεώσει την θητεία της ελάχιστο διάστημα πριν τις εκλογές.

Ο υφυπουργός αθλητισμού κ.Αυγενάκης άμεσα αντέδρασε  και κατ' εντολήν του η Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Μαριάννα Δέλκου επικοινώνησε με την κα Μαρία Καλουδιώτη και ζήτησε εντός της ημέρας αναλυτικές εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΗ και τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των γονέων και αθλητών.​
 
Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΚΥΚ-Ρ

 

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Κρήτης τόνισε σε δηλώσεις του: "Η πισίνα είναι έτοιμη για χρήση, έχει καθαριστεί ο περιβάλλον χώρος, όλα είναι έτοιμα. Αλλά παρ' όλα αυτά, και παρα το ότι έχει ζητηθεί από τον προηγούμενο μήνα από τα σωματεία η πισίνα να δοθεί σε χρήση στις 2 Σεπτεμβρίου, η πισίνα δεν δίνεται για χρήση με το σκεπτικό της διοίκησης του αθλητικού κέντρου, ότι θα πρέπει πρώτα να μοιραστούν οι διαδρομές Κολύμβησης στα σωματεία βάσει των βαθμολογιών τους και να μπορέσει να δοθεί μετά η πισίνα για χρήση. Αυτό είναι αντίθετο με την πάγια τακτική τόσων χρόνων όπου η πισίνα όταν ήταν έτοιμη δινόταν για χρήση, άσχετα από βαθμολογίες και όποιες διορθωτικές κινήσεις γίνονταν αργότερα.
"Το θεωρούμε εκβιαστικο αυτό το θέμα. Και για ένα παραπάνω λόγο, αφού η ΠΕΚΥΚ από την προηγμένη εβδομάδα, απαντώντας σε αίτημα της διοίκησης, τόνισε ότι ομόφωνα και τα 11 σωματεία του Ηρακλείου έχουν αποφασίσει ότι η πισίνα πρέπει να ανοίξει άμεσα, ανεξάρτητα από κατανομές που έχει βαθμολογιών. Αυτή τη στιγμή τα 8 σωματεία που φιλοξενούνται σε αυτό το χώρο είναι σε μια ιδιότυπη ομηρία! Δεν έχουν εναλλακτικούς χώρους, για να κολυμπήσουν αλλού, μια και η πισίνα του Παγκρητίου Σταδίου καλώς ή κακώς για τα περισσότερα σωματεία από εδώ είναι ένα άβατο, μια και ο χώρος καταλαμβάνεται από την πλειοψηφία των σωματείων που βρίσκονται εκεί. Σε μια κατάσταση ομηρίας νιώθουμε ότι βρίσκονται και τα τρία αθλήματα υγρού στίβου, που φιλοξενούνται εδώ. Γιατί πέρα από την κλασική κολύμβηση εδώ φιλοξενείται η καλλιτεχνική κολύμβηση, η υδατοσφαίριση και η πισίνα εκμάθησης, που δεν έχουν καμία σχέση με διαδρομές κολύμβησης. Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας, γραπτώς, προς τη διοικούσα επιτροπή. Γνωρίζει τις θέσεις μας. Εν ολίγοις θα πρέπει όταν θα μοιράσουμε διαδρομές να έχουμε όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και όχι μόνο τις βαθμολογίες των σωματείων. Αλλά, και ποιοι διαθέσιμοι χώροι προπόνησης υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένης και αυτής εδώ της πισίνας, αλλά και του Παγκρητίου Σταδίου. Θέλουμε να γίνει ένας σωστός καταμερισμός, ώστε να μπορέσει να επιβραβευτεί το σωματείο που κάνει καλή δουλειά, αλλά και να προστατευτεί και το πιο αδύναμο σωματείο που κάθε χρόνο συμπιέζεται σε όλο και λιγότερο χώρο εξαιτίας υπερπληθωρας κολυμβητών που υπάρχουν. Κολυμβητών που παράγονται κυρίως από το Παγκρητιο Στάδιο όπου εκεί τρία σωματεία έχουν απόλυτη πρόσβαση σε ο, τι κόσμο μπαίνει εκεί, είτε στα δικά τους σωματεία, είτε στα τμήματα εκμάθησης του Δήμου. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει υπέρμετρη αύξηση κολυμβητών, οι οποίοι μετά έρχονται εδώ και ζητούν βάσει βαθμολογίας παραπάνω χώρο και σε αυτό το κολυμβητήριο. Ίσως είναι θέμα της διοίκησης το ότι η πισίνα, για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, είναι η τελευταία που ανοίγει σε όλη την Ελλάδα. Πέρυσι η πισίνα καθυστέρησε να ανοίξει πάρα πολύ. Η μεγάλη πισίνα άνοιξε μέσα του Οκτώβρη και η μικρή τέλη. Δηλαδή ένα μήνα και πλέον πέρα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί λόγω εργασιών που είχαν γίνει. Αυτό, έφερε τα σωματεία πολύ πίσω, δεν έκαναν καθόλου εγγραφές. Δεν είναι τυχαίο το ότι η πισίνα του Παγκρητίου Σταδίου παρουσίαζε την ίδια περίοδο ένα ρεκόρ παρουσίων. Γιατί όλος ο κόσμος κατευθύνθηκε στην πισίνα του Παγκρητίου. Κι επειδή το έχουμε δει το έργο αυτό ξανά, δεν θέλουμε πάλι εφέτος να καθυστερούμε μέρα με την μέρα να ανοίξουμε την πισίνα, και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο και από προπονήσεις και από εγγραφές".
Παράλληλα διαμαρτύρονται και για την κακή κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια.

 

«Μου αρνήθηκαν προπονήσεις»

Η Συλια Χιώτη, αθλήτρια των Δελφινιών και της Ζωοδόχου Πηγής, είναι πρωταθλήτρια κολύμβησης και ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμΕΑ, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, 7-17 Σεπτέμβρη, σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ο Δήμος Ηρακλείου μας παραχώρησε το χώρο στην 25αρα πισίνα, στο Παγκρητιο Στάδιο, και το Δεκαπενταυγουστο ο Δήμος Μινωα Πεδιάδας μας παραχώρησε την 50αρα πισίνα, ώστε να μπορώ να κάνω τις προπονήσεις μου. Το ΕΑΚΗ αρνήθηκε στην ομάδα μου όταν έκανε το αίτημα να μας παραχωρήσει το χώρο για τις πρωινές προπονήσεις, με αποτέλεσμα εγώ να μην μπορώ να κολυμπώ εδώ"
 

Αθλητικά

Αναβλήθηκαν και οι Μεσογειακοί Αγώνες

Μεσογειακοί Αγώνες

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλγερίας αποφάσισαν από κοινού να αναβάλουν για έναν χρόνο τους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, οι οποίοι αντί για το 2021, θα διεξαχθούν το 2022, ύστερα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις και λεπτομερή αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό. Ο φόβος πως η διοργάνωση θα αποδυναμωθεί σημαντικά, καθώς θα πέσει πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε τη σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών, να μετατεθούν για το 2022. Οι διοργανωτές τόνισαν πως η αλλαγή έγινε με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά να εξασφαλιστεί και η προετοιμασία των αθλητών που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ακριβείς ημερομηνίες της διεξαγωγής των 19ων Μεσογειακών Αγώνων, το 2022, στο Οράν της Αλγερίας, θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.