Υλικά
- 1 κιλό καρέ αρνιού
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ή 2 κ.γ. ξερό
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 2 κ.γ ξερό
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Ζητάμε από το κρεοπώλη να μας ετοιμάσει το καρέ χωρίς να το χωρίσει ή να σπάσει τα παϊδάκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε το καρέ σε ένα ταψί.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αλείφουμε με το μείγμα το αρνί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Εκτός από τα μυρωδικά προσθέτουμε και μια μικρή σκελίδα σκόρδου, για να μειώσουμε τη μυρωδιά του αρνιού, εάν είναι πολύ έντονη.