Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρέ αρνιού με κρούστα μυρωδικών

Image
Καρέ αρνιού με κρούστα μυρωδικών
 clock 08:40 | 04/03/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό καρέ αρνιού
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ή 2 κ.γ. ξερό
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 2 κ.γ ξερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) 

  • Ζητάμε από το κρεοπώλη να μας ετοιμάσει το καρέ χωρίς να το χωρίσει ή να σπάσει τα παϊδάκια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε το καρέ σε ένα ταψί.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αλείφουμε με το μείγμα το αρνί.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Εκτός από τα μυρωδικά προσθέτουμε και μια μικρή σκελίδα σκόρδου, για να μειώσουμε τη μυρωδιά του αρνιού, εάν είναι πολύ έντονη.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis