Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα στο φούρνο με κεράσια και σαντιγύ αμυγδάλου

Τάρτα στο φούρνο με κεράσια και σαντιγύ αμυγδάλου
 clock 06:26 | 09/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 300 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
  • 210 γρ. γάλα πλήρες
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους αυγού
  • 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά

 

Για τη σαντιγύ αμυγδάλου:

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι  ζάχαρη άχνη

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τους κρόκους. Ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  • Πριν βράσει το γάλα παίρνουνε λίγο και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα.
  • Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε μια φόρμα τάρτας 24 εκ.
  • Αδειάζουμε την κρέμα και επάνω απλώνουμε τα κεράσια πιέζοντας τα καλά.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.

 

Για τη σαντιγύ αμυγδάλου:

  • Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα αμυγδάλου σ' ένα μεγάλο μπωλ.
  • Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε για 5 λεπτά περίπου ώσπου να έχετε μια σφιχτή σαντιγύ.
  •  Μπορείτε να φτιάξετε τη σαντιγύ ένα-δυο ώρες πριν σερβίρετε την τάρτα, διατηρώντας την στο ψυγείο.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis