Υλικά
- 500 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 300 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
- 210 γρ. γάλα πλήρες
- 40 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κρόκους αυγού
- 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
Για τη σαντιγύ αμυγδάλου:
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
- 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τους κρόκους. Ομογενοποιούμε πολύ καλά.
- Πριν βράσει το γάλα παίρνουνε λίγο και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει η κρέμα.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε μια φόρμα τάρτας 24 εκ.
- Αδειάζουμε την κρέμα και επάνω απλώνουμε τα κεράσια πιέζοντας τα καλά.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
Για τη σαντιγύ αμυγδάλου:
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα αμυγδάλου σ' ένα μεγάλο μπωλ.
- Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε για 5 λεπτά περίπου ώσπου να έχετε μια σφιχτή σαντιγύ.
- Μπορείτε να φτιάξετε τη σαντιγύ ένα-δυο ώρες πριν σερβίρετε την τάρτα, διατηρώντας την στο ψυγείο.